16 / 04 / 2024

Koç Holding'in ortaklık yapısını değiştiren şirket 13 Mayıs'ta kurulmuştu! 

Koç Holding'in ortaklık yapısını değiştiren şirket 13 Mayıs'ta kurulmuştu! 

Koç Holding’in sermayesinin yüzde 43,65’inin sahibi olan Temel Ticaret, A ve B grubu bütün paylarını Family Danışmanlık’a devretti. İşte ayrıntılar...



Family Danışmanlık Gayrimenkul Ve Ticaret Anonim Şirketi, Üsküdar'da 2 milyar 191 milyon TL sermaye bedeli ile Mustafa Rahmi Koç, Semahat Sevim Arsel, Caroline Nicole Koç, İpek Kıraç, Mehmet Ömer Koç ve Yıldırım Ali Koç ortaklığında13 Mayıs 2022 tarihinde kuruldu.

Koç Holding’in sermayesinin yüzde 43,65’inin sahibi olan Temel Ticaret, A ve B grubu bütün paylarını Family Danışmanlık’a devretti. Devir işlemi kısmi bölünme suretiyle yapıldı. Family Danışmanlık’ın sermayesinin yüzde 100’ü de Temel Ticaret'e ait. Koç Holding in ortaklık yapısını değiştiren şirket 13 Mayıs ta kurulmuştu! Bu devirler ile beraber Family Danışmanlık’ın Koç Holding’deki payı yüzde 43,65’e yükselirken, oy hakkı da yüzde 55,55 ol olarak değişti. Temel Ticaret’in ise Koç Holding ile doğrudan bir ortaklığı artık bulunmuyor. 

Gerçekleşen devir sebebiyle Koç Holding’in nihai ortaklık yapısında ise herhangi bir değişiklik yaşanmadı. 

Family Danışmanlık Gayrimenkul Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin başlıca amaç ve konuları; yürürlükteki düzenlemelere uygun şekilde, gayrimenkul yatırım hizmetleri de dahil olacak şekilde, yurt içinde ve yurt dışında her nevi gayrimenkulü almak, satmak, kiraya vermek, kiralamak, turizm, nakliyat, telekomünikasyon, ulaştırma, dış ticaret, pazarlama, gıda, reklamcılık faaliyetleri göstermek ve tüm bu konularda yatırım yapmak olarak belirtildi. 

İşte Family Danışmanlık Gayrimenkul Ve Ticaret Anonim Şirketi ile ilgili tüm detaylar...


Geri Dön