26 / 04 / 2024

Kocaeli Kabakoz ve Barbaros Mahalleleri taşınıyor!

Kocaeli Kabakoz ve Barbaros Mahalleleri taşınıyor!

Kocaeli Büyükşehir Meclisi’nde gündem maddelerinin tartışıldığı sırasında muhalefetin görüşlerini yanıtlayan Başkan Tahir Büyükakın, 'Kent Konut artık lüks konut üretmeyecek. Kabakoz ve Barbaros mahallelerindeki mağduriyeti gidermek için sosyal konut yapacağız' dedi.



Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı ikinci toplantısı önceki akşam Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın başkanlığında toplanan mecliste belediyenin 2018 yılı kesin hesabının yanı sıra 6 gündem maddesi tartışılarak karara bağlandı.

Lüks konut yapılmasın

Kocaeli Gazetesi'nde bulunan habere göre, mecliste CHP grubu adına konuşan grup başkanvekili Engin Taşdemir, otopark konusunda ciddi adımların ve kalıcı adımların atıldığını söyledi. Taşdemir, sözlerini şöyle bitirdi, 'Kentin çeşitli noktalarına yapılan katlı otoparklar için teşekkür ederim. Kentsel dönüşüm ile ilgili ciddi bir çalışmaya başlanmalı. Kent Konut lüks konut yapımı işlerini bir kenara bırakıp, bir an önce kentsel dönüşüm projelerine öncülük yapmalı.' dedi.

Taşdemir’e yanıt veren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, 'Yeni master planı ile ilgi bir düşüncemiz var. Lojistik master planı da yaptık. Bazı sayıların değişmesinden dolayı master planı da değişmeli. TIR parkı sorununda da haklısınız. Belirlediğimiz bir bölgeye TIR parkı kurmak istiyoruz. Ayrıca bir de Lojistik Köy kurmalıyız. 500 milyar dolarlık dış ticaret hacmine limanların da karşılık vermesi lazım. Dolgu istemiyoruz, eğer olmayacaksa hızlı tren hattının bir kısmını lojistik hat olarak kullanmak istiyoruz' ifadelerini kullandı.

Çöp fabrikası ne olacak?

Taşdemir’e cevap veren Büyükakın, 'Kent Konet artık lüks konut üretmeyecek. İhtiyaca göre üretim yapacak. Hatta ilk olarak Kabakoz ve Barbaros mahallelerinin taşınması için belirlenecek bölgelere yeni sosyal konutlar yapacağız. Kent Konut artık kentsel dönüşümün öncüsü olmak için çalışacak. Ayrıca Akademik Odalar Birliği ile atık tesisi hakkında bir araya geldik ve onlardan çalışma yapmalarını istedik. Gelecek rapor doğrultusunda bu projeyi yürüteceğiz' şeklinde konuştu. 


Geri Dön