29 / 03 / 2024

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden ulaşıma 1.54 milyar TL yatırım! 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden ulaşıma 1.54 milyar TL yatırım! 

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli Kongre Merkezi’nde “Sevdamız Kocaeli” sloganıyla gerçekleşen programda ulaşım için 1,54 milyar TL yatırım yapıldığını dile getirdi. 



Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden bu güne geçen 2 yılda kente kazandırdığı projeler hakkında bilgi verdi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; Kocaeli Kongre Merkezi’nde “Sevdamız Kocaeli” sloganıyla gerçekleşen programda konuşan Başkan Büyükakın, “Bu hayat, bu şehre adanmış bir hayattır. Biz, gövdemizi taşın altına koyduk” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ulaşım projelerine 1,54 milyar TL ayırdı. 694 milyon TL tutarındaki 43 eser ve hizmet tamamlanırken 845 milyon TL tutarındaki 44 eser ve hizmetin yapımı ise devam ediyor.

GEBZE-DARICA METROSU 

Gebze bölgesinin trafik sorununu büyük ölçüde ortadan kaldıracak olan Gebze-Darıca Metrosu yapım çalışmaları devam ediyor. Proje gerçekleşme oranı yüzde 19,5’e ulaşırken proje15,6 kilometre uzunluğunda olacak ve 11 istasyon yer alacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi nden ulaşıma 1.54 milyar TL yatırım! 

ŞEHİR HASTANESİ TRAMVAY HATTI 

Şehir Hastanesi Tramvay Hattı projesi de devam eden yatırımlar arasında yer alıyor. Günlük 39 bin yolcu kapasiteli tramvay hattı 3 kilometre uzunluğunda olacak ve projede 5 istasyon yer alacak. Proje kapsamında 4 adet alt ve üst geçit, 2 adet yaya üst geçidi bulunacak.

İZMİT KURUÇEŞME TRAMVAY HATTI

İzmit Kuruçeşme Tramvay Hattı yapımı devam eden projeler arasında yer alıyor. 85 milyon TL değerindeki projede 322 metre çelik köprü, 812 metre çift hat, 1 adet istasyon ve 2 adet yay köprüsü imalatı gerçekleştirilecek.


Kocaeli Şehir Hastanesi Tramvay Hattı'nda ihale tartışması!


Geri Dön