29 / 03 / 2024

Kocaeli Entegre Sağlık Kampüsü inşaatında son durum!

Kocaeli Entegre Sağlık Kampüsü inşaatında son durum!

20 Mayıs’ta iki bakanın katıldığı dev bir törenle temeli atılan Kocaeli Entegre Sağlık Kampüsü'nde aradan geçen bir aya rağmen herhangi bir çalışma yapılmadı.



20 Mayıs’ta iki bakanın katıldığı dev bir törenle temeli atılan Kocaeli Entegre Sağlık Kampüsü'nde aradan geçen bir aya rağmen herhangi bir çalışma yapılmadı


İzmit Cephanelik bölgesinde yapına başlanan ve 20 Mayıs’ta temeli Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından atılan bin 180 yataklı dev Kocaeli Entegre Sağlık Kampüsü'nün inşaatı durdu. Genel seçimler öncesinde temeli atılan hastaneyle ilgili yaklaşık bir aydır herhangi somut bir çalışma yapılmıyor.

 

YÜKSEK KAPASİTE

368 bin 668 metrekare alan üzerinde inşa edilecek olan kampüste, 494 yataklı genel hastane, 116 yataklı onkoloji hastanesi, 246 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesi, 124 yataklı KVC hastanesi, 100 yataklı adli psikiyatri hastanesi, 100 yataklı fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi yer alacağı açıklanmıştı. Ayrıca hastanede açık ve kapalı olmak üzere üç bin 200 araçlık otopark alanı da projelendirilmişti.



SÖZ TUTULACAK MI?

Türkerler ve GAMA firmaları ortaklığında ve yaklaşık 1 milyar TL’ye mal olacak hastane inşaatının durduğu iddia ediliyor. Hastanenin inşaat alanında bulunan beş tane iş makinesinin seçimden bu yana çalıştırılmadığı söyleniyor. Ayrıca temel atma töreninin ardından inşaatla ilgili somut bir adım da atılmadı. GAMA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Elgil Ersü, hastanenin 29 Ekim 2017’ye yetişeceği sözü vermişti. Fakat bu şekilde bir çalışma olmadığı takdirde bu sözün de tutulması zor gözüküyor.



Kocaeli Manşet


Geri Dön