19 / 04 / 2024

Kocaeli Kent Meydanı'nın ihalesi 5 Aralık'ta!

Kocaeli Kent Meydanı'nın ihalesi 5 Aralık'ta!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, eski Vilayet binasının bulunduğu alana yapacağı 6 bin 500 metrekarelik kapalı otopark ve kentte farklı bir görünüm kazandıracak kent meydanı için 5 Aralık Pazartesi günü ihaleye çıkacak.




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, eski Vilayet binasının bulunduğu alana yapacağı 6 bin 500 metrekarelik kapalı otopark ve kentte farklı bir görünüm kazandıracak kent meydanı için 5 Aralık Pazartesi günü ihaleye çıkacak. Kocaeli’de ilk kez uygulanacak olan ve araçların zahmetsizce park edilebileceği yarı otomatik sistemli işleyecek otopark, 357 araç kapasitesinde olacak.


 


KOCAELİ’NDE İLK KEZ UYGULANAN OTOPARK SİSTEMİ


Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli’ye yeni bir otopark ve kent meydanı kazandırmak için kolları sıvadı. Kent merkezinde otopark ihtiyacını önemli ölçüde karşılayacak otopark Kocaeli’de ilk kez uygulanacak sistemle vatandaşlara hizmet verecek. Yarı otomatik otopark mekanizması olacak kapalı otoparkta vatandaşlar, arabasını belirlenen noktalara bıraktıktan sonra boş olan yere otomatik olarak çekilecek. Böylece vatandaşlar zahmetsizce araçlarını park edebilme imkanı bulacak.


 


6 BİN 500 METREKARELİK ALAN


Yeni hizmet binasına taşındıktan sonra yıkımı gerçekleştirilen Vilayet binası alanında inşa edilecek otopark, park yerinden de tasarruf sağlayacak. Yarı otomatik sistemle çalışan otopark 357 araç kapasitesine sahip olacak. 6 bin 500 metrekare alanlık otoparkta engelli ve elektrikli otomobiller için de yer ayrılacak. Kapalı otoparktan çıkışlarda asansörler ile sağlanacak


KENT MEYDANININ GÖRÜNÜMÜ


Kentin görünümüne başka bir anlam katacak kent meydanı ise kapalı otoparkın üzerinde düzenlenecek. Meydandaki kaplamalar granit ve bazalt gibi doğal taşlar kullanılacak. Meydanda ışıklı  kuru havuz bulunacak. Kuru havuzdaki ışıklandırmalar meydana başka bir hava katacak.  Meydana tasarımına uygun ayrıca  zemin aydınlatması  ve yüksek  aydınlatma yapılacak.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön