18 / 04 / 2024

Kocaeli Kongre Merkezi tamamlanıyor!

Kocaeli Kongre Merkezi tamamlanıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kongre merkezinin inşaatında da büyük aşama kaydetti.



Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Doğu Marmara’nın en büyük Kongre Merkezini hayata geçiriyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Eski Mannesman Boru Fabrikası alanında yükselen kültür ve kongre merkezi inşaatında çalışmalar sürüyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, kısa sürede bitmesi planlanan Kocaeli Kongre Merkezi’nde incelemeler yaptı.

EN MODERN KONGRE MERKEZİ OLACAK


Toplamda 36 dönüm alan üzerinde hayata geçirilen Kocaeli Kongre Merkezi inceleyen Genel Sekreter Bayram’a, Genel Sekreter Yardımcısı Alaeddin Alkaç, Ulaşım Daire Başkanı Tolga Cankaya, Fen İşleri Daire Başkanı Serkan Ihlamur ve firma yetkilileri de eşlik etti. Bayram, “Kongre Merkezimiz, Doğu Marmara’nın en önemli ve en modern kongre merkezi olacak” şeklinde konuştu.

TÜM ETKİNLİKLERİN ÇEKİM MERKEZİ OLACAK


Kocaeli’nin önemli bir ihtiyacını karşılayacak ve bu konumda en büyük eksiğini tamamlayacak olan Kocaeli Kongre Merkezi hakkında açıklamalar yapan Genel Sekreter Bayram; “Kocaeli Kongre Merkezimiz tamamlandığında, kültürel, sanatsal ve diğer etkinlikler için çekim merkezi olacak. Kocaeli’nin enerjisine yeni enerji katacak, kentimizde yapılan önemli sempozyumların ev sahibi bu merkez olacak.” diye konuştu.

KONGRELERİN MERKEZİ KOCAELİ OLACAK


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram; “Kongre merkezimizde, önümüzdeki yıllarda büyük kongreler yapılacak. Bunların başında “Kartepe Zirvesi” geliyor. Bu yıl “Kartepe Zirvesi’ni” Kocaeli Kongre Merkezinde yapmayı hedefliyoruz” dedi.

36 DÖNÜMLÜK KONGRE MERKEZİ


Toplamda 36 dönüm alan üzerinde planlanan kongre merkezi üç bloktan meydana geliyor. A ve B bloğun taban alanı 7 bin 500 metrekare, toplam inşaat alanı ise 11 bin 700 metrekare. Büyük kongre salonu bu bloklarda bulunacak. C bloğun ise taban alanı 2 bin 700 metrekare olurken inşaat alanı 4 bin metrekare olarak belirlendi. Projede bin 300 kişilik ana kongre merkezi, fuaye ve sergi salonları, 4 adet 120 kişilik çok amaçlı salon, 4 adet 40 kişilik salon, 60 kişilik senato salonu ve idari ofisler, 2 adet 460 kişilik nikah salonu, farklı ölçeklerde toplantı odaları atölyeler ve yeme içme birimleri yer alacak.

TRAMVAY DURAĞI


Yeni kongre merkeziyle Sekapark’ın eksik parçası da tamamlanacak. Kocaeli Kültür Merkezi inşaatı tamamlandığında Sekapark cazibe merkezi haline gelecek. Kongre merkezi alanına yaya ve taşıtla ulaşım sağlanabilecek. Proje içinde açık otopark alanları ve peyzaj düzenlemeleri de yer alırken, Sekapark - Plajyolu etabında Kongre Merkezi durağı da bulunacak.


Geri Dön