28 / 03 / 2024

Kocaeli Kongre Merkezi’nin inşaatı tam gaz!

Kocaeli Kongre Merkezi’nin inşaatı tam gaz!

Kentteki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Sekapark Kongre Merkezi'nin inşaatını tam gaz sürdürüyor.



Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Sekapark’ta kongre merkezi inşa ediyor. Sekapark’ta yer alan eski Mannesman Fabrikası bir dizi çalışmayla yenilenerek modern bir kongre merkezi haline getiriliyor. İrili ufaklı pek çok salonu bünyesinde bulunduracak olan kongre merkezi bu özelliği ile toplantılara ve nikah törenlerine ev sahipliği yapacak.


MONTAJ ÇALIŞMALARI YAPILIYOR
Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli’ye kongre merkezi kazandırıyor. İnşa çalışmaları devam eden yapıda B blok kolon döşeme kalıp işleri devam ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, gaz beton duvar örülmelerine de başlandı. C blok içinde yeni üretilen ve montaj yapılacak olan çelikler şantiye sahasına naklediliyor ve montajlanıyor. Ayrıca bu blokta yangına dayanıklı boyama uygulaması da yapılıyor. İnşaat alanında çalışmalar devam ederken yeni çeliklerin fabrikada üretimlerine de devam ediliyor. A blokta kolon perde demirleri bağlanması ve perde betonu döküm işleri devam ediyor.


36 DÖNÜMDE İNŞA EDİLİYOR


36 dönüm alan üzerinde hayata geçirilen kongre merkezi üç bloktan oluşuyor. A ve B bloğun taban alanı 7 bin 500 metrekare, toplam inşaat alanı ise 11 bin 700 metrekare alana sahip olacak. Büyük kongre salonu bu iki blokta bulunacak. C bloğun ise taban alanı 2 bin 700 metrekare toplam inşaat alanı ise 4 bin metrekare olacak. Projede bin 300 kişilik ana kongre salonu, fuaye ve sergi salonları bulunacak. Merkezde 4 adet 120 kişilik çok amaçlı salon, 4 adet 40 kişilik salon, 60 kişilik senato salonu ve idari ofisler, 2 adet 460 kişilik nikah salonu, farklı ölçeklerde toplantı odaları atölyeler ve yeme içme birimleri yer alacak.

 


Geri Dön