18 / 04 / 2024

Kocaeli Uzuntarla Kültür Merkezi'nin inşaatı tam gaz!

Kocaeli Uzuntarla Kültür Merkezi'nin inşaatı tam gaz!

Kente yeni yatırımlar kazandıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Uzuntarla Kültür Merkezi'nin inşaatına hız kesmeden devam ediyor.




Kentteki çalışmalarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların sosyal ihtiyaçlarına yanıt  verecek projeler inşa etmeye devam ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, bu kapsamda inşa edilen kültür merkezlerinden biri de Kartepe’ye kazandırılıyor. Kartepe Uzuntarla mevkiinde 1488,6 metre karelik alana inşa edilen kültür merkezinin tüm iç mahallerinde kaba alçı sıva imalat işlerine başlandı. Binanın dış cephesinde tuğla kaplama imalatlarını da sürdüren Kocaeli Büyükşehir ekipleri, düğün salonu olarak kullanılacak bölümünün havalandırma cihazların ve kanalların montajlarını hızla tamamlamak için çalışmalarına devam ediyor. Çevre imalatları kapsamında taş duvarların inşaatına da başlayacak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, salon içinde tesviye sapı ve diğer mahallerde sap atılması için tesisat alt montajlarını da  tamamladı.

TOPLAM ALANI 1488 METREKARE


Binanın kültür merkezi bölümünde 540 metrekarelik çok amaçlı salon, gelin odası, kulis, bay bayan WC’ler bulunacak. Yapının içerisinde spor salonu ve muhtarlık birimi de yer alacak. Sağlık Ocağı bölümünde ise doktor odaları, muayene odaları, aşı odası, bebek bakım odası, mescit ve WC’lere yer verilecek. Yapı çevresi yaklaşık 3 bin 700 metrekare olup otopark ve yeşil alan düzenlemeleri gerçekleştirilecek.


Geri Dön