19 / 04 / 2024

Yedikuyular Kayak Merkezi'nin inşaatı tam gaz!

Yedikuyular Kayak Merkezi'nin inşaatı tam gaz!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Yedikuyular Kayak Merkezi projesinin inşaatı tam gaz devam ediyor.




Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Yedikuyular Kayak Merkezi inşaatında telesiyej, teleski gibi halatlı mekanik sistemlerin direklerinin dikilme işlemi son sürat devam ediyor. Direklerin dikilmesinin ardından kablo çekim işlemleri yapılacak.


Pistlerin tüm güzergahları tamamlandı, alt yapıları tamamlanıyor. 1.844 ve 2.055 rakımdaki yönetim binası, kafeterya gibi sosyal tesislerin ise inşaatı devam ediyor.



Yedikuyular Kayak Merkezi projesinde 1840 metre yükseklikte yapımına başlanan Kayak Merkezinde burada yapılacak telesiyej hattı 8 direkli olup ana istasyonlarla beraber 10 direkli 760 metre uzunluğunda bir telesiyej hattı olacak.


Burada üç adet pist yer alacak. Teleski pisti yeni başlayanlar için yüzde 8 eğimle yapılıyor. Yüzde 12 eğimli yapılan orta pist ise amatörce kayanlar için hazırlanıyor. 2600 metre uzunluğunda olacak olan pist ise profesyonelce kaymak isteyenler için hazırlanıyor.



Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön