24 / 04 / 2024

Sekapark Kongre Merkezi'nin inşaatı son sürat!

Sekapark Kongre Merkezi'nin inşaatı son sürat!

Kentteki yatırımlarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Sekapark Kongre Merkezi'nin inşaatını tamamlıyor.



Çalışmalarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Sekapark’ta hayata geçireceği tam donanımlı kongre merkezi inşası sürüyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, irili ufaklı pek çok salonu bünyesinde barındırıcak olan Kongre Merkezi’nde yapımı süren otopark ve çevre yollarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, yetkililerden bilgi aldı.

BAYRAM YERİNDE İNCELEDİ

Genel Sekreter Bayram yetkililerden yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgi alarak, tamamlandığında Kocaeli’ye yakışacak bir kongre merkezi olacağını söyledi. Genel Sekreter Bayram, Kongre Merkezi’ndeki otopark çalışmalarının titizlikle sürdüğünü belirterek ”Otopark çalışmalarımızda yolların sanat yapıları ve doğal gaz hattı altyapı işlemlerimizi tamamladık. Taş duvar imalatlarımızı da tamamlamış durumdayız. Altyapı yağmur suyu hattı ise devam ediyor” şeklinde konuştu.

ÇALIŞMALAR TİTİZLİKLE SÜRÜYOR


Otopark çalışmalarının titizlikle devam sürdüğünü kaydeden Genel Sekreter İlhan Bayram, ”Kongre Merkezi’ndeki otoparkımıza ilk kat aşaması olan binder asfaltı döküldü. Elektrik alt yapıları ve su kanalları imalatı bitmiş durumda. Kavşak çalışmaları ve Kongre Merkezimizin ulaşımını daha rahatlatacak çevre yollarımızın da yapımı da program dâhilinde sürmektedir” şeklinde açıklama yaptı.

GENİŞ İÇ HACİM


36 dönüm alan üzerinde inşa edilen Kongre Merkezi üç bloktan meydana geliyor. A ve B bloğun taban alanı 7 bin 500 metrekare, toplam inşaat alanı ise 11 bin 700 metrekare alana sahip olacak. Büyük kongre salonu bu iki blokta bulunacak. C bloğun ise taban alanı ise 2 bin 700 metrekare toplam inşaat alanı da 4 bin metrekare olacak.

BİN 300 KİŞİLİK ANA SALON


Projede bin 300 kişilik ana kongre salonu, fuaye ve sergi salonları bulunacak. Merkezde 4 adet 120 kişilik çok amaçlı salon, 4 adet 40 kişilik salon, 60 kişilik senato salonu ve idari ofisler, 2 adet 460 kişilik nikah salonu, farklı ölçeklerde toplantı odaları atölyeler ve yeme içme birimleri yer alacak.


Geri Dön