24 / 04 / 2024

Kocaeli Maşukiye'de icradan 7 milyon TL'ye arsa!

Kocaeli Maşukiye'de icradan 7 milyon TL'ye arsa!

Kocaeli Maşukiye'de bulunan arsa, Kocaeli 1. İcra Dairesi tarafından 9 Temmuz 2015 günü saat 14:00 ile 14:10 arası açık artırma usulüyle ihale ediliyor.



Kocaeli Maşukiye'de bulunan arsa, Kocaeli 1. İcra Dairesi tarafından  7 milyon TL'ye satışa çıkarılıyor.


Özellikleri: Kocaeli ili, Kartepe ilçesi, Uzunçiftlik Maşukiye mevkii, G24d.01.b.2a-2b pafta, 636 ada, 4 parselde kayıtlı Arsa nitelikli taşınmaz; topoğrafik olarak düz bir yapıya sahiptir. Toplu taşım araçları ile ulaşım imkanı vardır ve her türlü belediye hizmetinden istifade etmektedir. Parsel üzerinde hiçbir yapı yoktur. 



Adresi: Kocaeli ili Kartepe ilçesi Uzunçiftlik köyü Atakent mahallesi “Vefakent” isimli siteye kuzey yönden bitişik konumdadır.


Yüzölçümü: 10,000,00 m2 İmar Durumu: 1/1000 ölçekli uygulama imar planında parselin “Ticaret Alanında” kaldığı ve E:0,60 - H.max= 9,50 m olduğu anlaşılmaktadır.


Kıymeti: 7.000.000,00 TL 


KDV Oranı: % 18


Kaydındaki Şerhler: Dosyasındadır.


1.Satış Günü: 09.07.2015 günü 14:00 -14:10 ar


2.Satış Günü: 06.08.2015 günü 14:00 -14:10 ar


Satış Yeri: MEZAT SALONU-MEHMETALİPAŞA MAH. BAĞDAT CAD. DOĞU KIŞLA GENÇLİK PARKI N: 28 İZMİT-KOCAELİ




Satış şartları:


1- ihale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci tırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden öne gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden el tronik ortamda teklif verilebilecektir, Bu artırmada tah edilen değerin % 50’sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa cakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile İh olunur, Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde el tronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci gün ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar ele nik ortamda teklif verilebilecektir, Bu artırmada da ı tahmin edilen değerin % 50’sini, rüçhanlı alacaklılar alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazcı satış talebi düşecektir.


2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen dege-ıln % 20’si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim mas-ırıfları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan yergiler satış bedelinden ödenir.


3-ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dalı olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4-Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra ve iflas Kanunu'nun 133'üncü maddesi gereğince ihale feshedilir, ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2014/256 Tlmt, sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur


Geri Dön