25 / 04 / 2024

Çengelköy'de 7 milyon TL'ye icradan satılık bina!

Çengelköy'de 7 milyon TL'ye icradan satılık bina!

İstanbul Anadolu 10. İcra Dairesi Müdürlüğü, İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Çengelköy Mahallesi, 841 ada, 25 ve 20 parselde yer alan binayı 7 milyon TL'ye icradan satıyor...



İstanbul Anadolu 10. İcra Dairesi Müdürlüğü tarafından İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Çengelköy Mahallesi, 841 ada, 25 ve 20 parselde yer alan bina 7 milyon TL'ye icradan satışa çıkarıldı. İcra ihalesi 30 Ekim 2019 tarihinde saat 10:20'de gerçekleştirilecek.

İlan metni:
T.C.İSTANBUL ANADOLU 10. İCRA DAİRESİ
2019/28 TLMT.
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : İstanbul İl, Üsküdar İlçe, 841 Ada, 25 Parsel, 232,19 m2 su hazinesinin müstakil arsa ve bahçeli ahşap 2 ev, ÇENGELKÖY Mahalle/Köy, TARLABAŞI Mevkii, Yeni Kuleli Cad. Parsellerin çevresinde eğitim kurumları ibadethaneler mevcut olup, çarşıya pazara alışveriş yerlerine ve sağlık kurumları ile bankalara ulaşım kolaylığındadır. Bölge itibariyle, korumaya alınmış, eski eser binaların ve villaların bulunduğu bir bölgededir. Tüm teknik altyapıları tamamlanmış ve belediye hizmetlerinden üst düzeyde faydalanılmaktadır. parseldeeski eser bir yapı mevcuttur.parseldeki yapılar rölöve, restitüsyon ve restorasyon projelerinin uygun olarak onaylı şekilde yapılmıştır. Boğaziçi imar müdürlüğünden izinli ve satışa konu parselde boğazın ön görünümünde yer almaktadır. Yapı ruhsatı, 24/11/2011 tarih ve 85 sayı ile verilmiş olup, inşaat alanı, 1 konut ve 1 adet toplantı salonu (sarnıç) ile birlikte 334,00 metrekare olarak verilmiştir.
Binanın dış cephesi izolasyonu yapılmış, ahşap kaplamadır. Pencereler, çerçeveleri ahşap ve ısıcamlıdır. Sokak cephesindeki pencereler demir parmaklıklı, bahçe cephesindekilerde ahşap kepenk mevcuttur. parselde, bodrum kat + zemin kat, 1.kat ve su sarnıcı alanı bulunmaktadır. Yapının bölümlerinin ekseriyeti tamamen boğaz manzaralıdır. Girişte (zemin kat) 2 oda, banyo yer almaktadır. Zeminler komple laminant parke, ara kapılar da Amerikan panel kapı olduğu tespit edilmiştir. Üst kata ahşap bir merpenle çıkıldığında, tamamen boğaz manzaralı bir yatak odası olduğu, mermer zeminli, duşakabinli, Hilton banyonun olduğu tespit edildi.Üst katta salon + mutfak mevcut olup, salon laminant parkeli zeminden oluşmaktadır. Mutfak, granit tezgahlı, beyaz, ahşap alt üst lake dolaplardan oluşmaktadır. Salondan sokağa açılan bir kapı mevcuttur. Bodrum katta WC + lavabo + çamaşır odası ve su deposu mevcut olup, ısınma sistemi doğalgaz, kombi iledir. Zeminler laminant parkedir. Geniş bir salon yer almaktadır. Bodrum katta ayrıca ebeveyn banyolu ve giyim bölümü olan bir yatak odası + WC bulunmaktadır. Bodrum kattaki kademeli salonda 4 basamak aşağı inilerek, taş duvarlarla çevrili, taş tavandan oluşan, parke zeminli ( döşeme tahtası) geniş bir salon mevcuttur. Pencere çerçeveleri, ahşap ve çift camlıdır. Duvarlar tuğla ve horasan harcı ile döşenmiş olduğu tespit edilmiş ve burası eski adıyla, su sarnıcı olarak kullanılan, tarihi bir yapıdır.
Adresi : Çengelköy Mah. Kuleli Cad. Alzambak Sok. No:3 Üsküdar / İSTANBUL
İmar Durumu : Üsküdar ilçesi, Çengelköy mahallesi, 841 ada, 25 parsel sayılı taşınmazın ‘’ 1/1000’’ ölçekli, 26/09/2016 T.T.’li 1/1000 ölçekli Boğaziçi ön görünüm ve etkilenme bölgesi koruma amaçlı revizyon uygulama imar planında; parsel üzerinde eski eser bulunduğundan İstanbul 6 nolu K.V.K bölge kurulandan görüş alınmadan uygulama yapılamayacağı belirtilmiştir.
Kıymeti : 5.900.000,00 TL
KDV Oranı : %8(31.12.2019 Tarihine kadar yapılacak tescillerde uygulanacak olup;bu tarihten sonra yapılacak tescillerde mevzuata göre KDV alınacaktır.)
Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydındaki gibidir. ( Üzerindeki sarnıç 2. Grup ahşap yapı, 3. Grup korunması gerekli kültür varlığıdır. 26/09/1990-4234 yev. , Tabiat varlıklarını koruma kurulunun 13/01/1998-9640 kararıyla koruma grubu 2. Grup olarak belirlenmiştir. 16/06/2006-6012yev)
1. Satış Günü : 30/10/2019 günü 10:20 - 10:30 arası
2. Satış Günü : 29/11/2019 günü 10:20 - 10:30 arası
Satış Yeri : Mezat Salonu 1 - İstanbul Anadolu Adalet Sarayı B Blok -4. Kat KARTAL / İSTANBUL
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
2 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : İstanbul İl, Üsküdar İlçe, 841 Ada, 20 Parsel, 142,00 m2 yüzölçümlü yüzsüz arsa, ÇENGELKÖY Mahalle/Köy, ESKİ TARLABAŞI YENİ KULELİ CADDESİ Mevkii, taşınmazda, herhangi bir yapı yoktur. Boğaziçi İmar Müdürlüğü kayıtlarında yeşil alan olarak gösterilmiştir. Keşif esnasında 20 parsel üzerinde, ahşap döşemelerle kaplı bir teras alanı ve üzerinde de bir jakuzi olduğu görülmüştür.Ayrıca dışardan inilen jakuzinin alt kısmında havuz makinesi olduğu görülmüştür. Taşınmaz tamamen boğaz manzaralıdır. 20 parselin yola çıkışı olmayıp, 25 parselden geçiş sağlanmaktadır.
Adresi : Çengelköy Mahallesi, Kuleli Cad., Alzambak Sok., No:3 Üsküdar / İSTANBUL
İmar Durumu : İstanbul Büyükşehir Boğaziçi İmar Müdürlüğünden alınan bilgiye göre;
1- Üsküdar ilçesi, Çengelköy Mahallesi, 841 ada, 20 parsel sayılı taşınmazın ‘’ 1/1000’’ ölçekli, 26/09/2016 T.T.’li 1/1000 ölçekli Boğaziçi ön görünüm ve etkilenme bölgesi koruma amaçlı revizyon uygulama imar planında yeşil alanda kalmaktadır.
Kıymeti : 1.100.000,00 TL
KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydındaki gibidir.
1. Satış Günü : 30/10/2019 günü 10:40 - 10:50 arası
2. Satış Günü : 29/11/2019 günü 10:40 - 10:50 arası
Satış Yeri : Mezat Salonu 1 - İstanbul Anadolu Adalet Sarayı B Blok -4. Kat KARTAL / İSTANBUL
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.6-İİK 127 Md. GÖRE SATIŞ İLANI TEBLİĞİ:Adresleri tapuda kayıtlı olmayan (mübrez tapu kaydında belirtilen) alakadarlara gönderilen tebligatların tebliğ imkansızlığı halinde iş bu satış ilanı tebliğ yerine kaim olmak üzere ilanen tebliğ olunur. 7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2019/28 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.13/09/2019

(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.


Geri Dön