24 / 04 / 2024

Maltepe Gülsuyu Mahallesi'nde 7 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Maltepe Gülsuyu Mahallesi'nde 7 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

İstanbul Anadolu 10. İcra Dairesi Müdürlüğü, İstanbul İl, Maltepe İlçe, Gülsuyu Mahalle/Köy, 16193 ada, 8 parsel, 848 metrekare yüz ölçümlü, altında deposu olan iki katlı kargir fabrikayı 7 milyon TL'ye icradan satıyor...



İstanbul Anadolu 10. İcra Dairesi Müdürlüğü tarafından İstanbul İl, Maltepe İlçe, Gülsuyu Mahalle/Köy, 16193 ada, 8 parsel, 848 metrekare yüz ölçümlü, altında deposu olan iki katlı kargir fabrika nitelikli, ana taşınmazın tamamı 7 milyon TL'ye icradan satışa çıkarıldı. İcra ihalesi 3 Temmuz 2019 tarihinde saat 11:40'ta yapılacak. 

İhale ilanı:
T.C.İSTANBUL ANADOLU 10. İCRA DAİRESİ
2014/1356 ESAS
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : İstanbul İl, Maltepe İlçe, Gülsuyu Mahalle/Köy, 16193 Ada, 8 Parsel, 848,00 m2 yüz ölçümlü, altında deposu olan iki katlı kargir fabrika nitelikli, ana taşınmazın tamamı. Söz konusu fabrika binası yaklaşık 30 yıl önce ruhsatlı olarak betonarme karkas sistemde zemin kat+2 normal kat olmak üzere 3 kat olarak inşa edilmiştir. Fabrika binası 556 m2 taban alanlı olup, toplamda 1668 m2 inşaat alanına sahiptir. Söz konusu binanın doğu tarafında ana binaya bitişik olarak sonradan ruhsatsız olarak 64 m2 taban alanlı, toplam 128 m2 inşaat alanlı 2 katlı bir ilave yapılmış olup, bu kısım idare binası olarak kullanılmaktadır. Yine binanın doğu kısmına 80 m2 alanlı üstü kapalı alanları açık sundurma ilave edilmiş, yine binanın güneş kısmına 90 m2 alanlı üstü ve yanları kapalı bir bölüm ilave edilmiş olup, bina toplam 1966 m2 inşaat alanına ulaşmıştır. Söz konusu fabrikanın ana binasının girişi kapısı doğu taraftan güney köşeden olup, ayrıca idari binadan da fabrika binasına geçiş bulunmaktadır. Katlar arası ulaşım demir ve saç malzemeden yapılı merpenlerden sağlanmakta ve ayrıca zemin kat ile 1. Kat arasında asansör malzemeden yapılı merpenlerden sağlanmak ve ayrıca zemin kat ile 1. Kat arasında asansör bulunmaktadır. Zemin kat üretim atölyesi bulunmaktadır. 1. Kat da depo, erkek ve kadın duş tuvaletleri ile soyunma odası bölümleri bulunmaktadır. Yine 2. Kat depo olarak kullanılmaktadır. Fabrika binasının zemin kat tabanları mermer kaplı, duvarları ve tavanları sıvayı boyalı, pencere doğramaları kısmen alüminyum kısmen ahşap kısmen de pvc doğramadır. 1. Katın zemin döşemeleri dökme mozaik kaplı, duvar ve tavanları sıvalı boyalıdır. Bu katta bulunan duş tuvaletlerin taban ve duvarları seramik kaplı tuvalet kapıları pvc doğramadır, 2. Katın zemin döşemeleri beton kaplı, duvarlar sıvalı boyalı, tavan kaplaması ahşap doğrama üzerine ondülin kaplıdır. Ana bina %30 civarında yıpranmıştır. İdari binanın ana giriş kapısı doğu taraftan olup giriş kapısı çelik donanımlı ahşap kapı olup, iç kısım zemin katta hol, 2 oda ve mutfak bölümlerinden oluşmakta, 1. Katta içten demir doğrama malzemeden yapılı merpenlerden çıkıldığından; hol, 3 oda olmak üzere 6 bölümden ibarettir. Bu kısmın da dış cepheleri sıvalı boyalı, iç kapılar ahşap, pencere doğramaları pvc çift cam ısınması doğalgaz kombi sistem iledir. Pencereler dıştan demir korkulukludur. Mutfak tezgahı üzeri mermer, altında üstünde mdf malzemeden yapılı dolaplar bulunmakta, oda zeminleri laminat parke kaplı, hol zeminleri kalebodur kaplı, tavanlar kartonpiyer spot aydınlatmalı, duvarlar alçı sıva üzeri saten boya kaplı, işi işçilik ve malzeme kalitesindedir. Belediye ve diğer kamu hizmetlerinden azami derecede faydalanmakta olup, ulaşımı kolay bir noktada konumludur.
Adresi : İstanbul İl, Maltepe İlçe, Cevizli Mahalle, Cemre Çıkmazı Sk., No:6
İmar Durumu : 8 parsel sayılı taşınmaz, 26/02/2007-21/05/2008-08/10/2010-16/02/2016
Tasdik tarihli 1/1000 ölçekli Maltepe E-5 güneyi uygulama imar planında 4/A/5,0.20-0.40/1,75 emsal yapılanma şartlarında ticaret+konut alanında kalmaktadır.
Kıymeti : 7.000.000,00 TL
KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydındaki gibidir.
1. Satış Günü : 03/07/2019 günü 11:40 - 11:50 arası
2. Satış Günü : 29/07/2019 günü 11:40 - 11:50 arası
Satış Yeri : Mezat Salonu 1 - İstanbul Anadolu Adalet Sarayı B Blok -4. Kat KARTAL / İSTANBUL
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6-İİK 127 Md. GÖRE SATIŞ İLANI TEBLİĞİ:Adresleri tapuda kayıtlı olmayan (mübrez tapu kaydında belirtilen) alakadarlara gönderilen tebligatların tebliğ imkansızlığı halinde iş bu satış ilanı tebliğ yerine kaim olmak üzere ilanen tebliğ olunur.
7- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2014/1356 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.10/05/2019

(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.


Geri Dön