26 / 04 / 2024

Kocaeli MİA projesi ile yenilenecek!

Kocaeli MİA projesi ile yenilenecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, “MİA kimsenin elinden evini yurdunu almayacaktır. Yamalı bohça imar planından kurtuluyoruz. MİA kentimizi uçuracaktır” dedi



Büyükşehir Belediyesi temmuz ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun başkanlık yaptığı meclis toplantısında 128 gündem maddesi görüşüldü. Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zekeriya Özak, MİA projesiyle ilgili sunum yaptı. Özak, “MİA projesi kentimizi uçuracaktır. Belediye kimseyi bu planla evinden yurdundan etmiyor. Vatandaş alan içindeki dükkanını ister satar ister kiraya verir. Biz artık MİA alanındaki yamalı bohça imar planından kurtuluyoruz” diye konuştu.


KERPE’DE MAVİ BAYRAK


Mecliste Başkan Karaosmanoğlu, Kerpe’de mavi bayrak töreninin yapılacağını söyledi. Karaosmanoğlu, “16 Temmuz Cumartesi günü Kerpe’de mavi bayrak törenimiz olacak. Yine Miço Koyu’nda da kadınlar plajımızı yaptık. Onun da hizmete açılmasıyla ilgili orada törenimiz olacak” dedi.


BUZ PİSTİ DEVREDİLİYOR


Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, Olimpik Buz Sporları pistinin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne devredildiğini de açıkladı. Karaosmanoğlu, “Olimpik Buz Sporları Pisti’mizi uzun zamandır biz işletiyorduk. Oldukça masraflı bir hizmet. Çok yoğun gideri var. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bu buz pistini bizden istedi. Önce 5 yıl verelim dedik. Müdürlük bize orada tadilat bakım yapılacağını söyledi. 25 yıllığına istediler. Biz de uygun gördük. Tabi belediye olarak bu anlaşmayı istediğimiz zaman iptal etme yetkimiz de bulunuyor” dedi.


VATANINI SEVEN BİR VAKIF


Başiskele Yeniköy’de anaokulu e ilkokul seviyesinde hizmet verecek binanın belediye ile vakıf arasında ortak bir projeyle yapılacak olmasına CHP grubu muhalefet şerhi koydu. CHP’li Engin Taşdemir, “Daha önce bu vakıf cemaat işlerinden başınız ağırdı. Biz CHP grubu olarak belediyemizin vakıf gibi kuruluşlara bu şekilde yaklaşmaması gerektiğini düşünüyoruz” dedi. Başkan Karaosmanoğlu, “Muradiye Vakfı bu ülkeye çok uzun yıllardır hizmet eden, vatansever bir vakıftır. Açıkçası eğitim de söz konusu olduğu için üzerine çok düşünmeden bu protokole imza attık” diye konuştu.


CHP MİA’YA RET


CHP’li Orhan Tanış, MİA Projesi’ne neden muhalefet şerhi koyduklarıyla ilgili konuştu. Tanış, “Söz konusu alan bir deprem bölgesidir. MİA alanının yer seçiminde kentsel risk analizi yapılmamıştır. Proje üzerinde yapılan ulaşım planlarında da incelediğiniz zaman büyük sıkıntı var. Bu proje kentin trafiğini tıkayacaktır. Kavşakların projelere adapte edilmesi gerekiyor. Bu haliyle MİA projesi için ret oyu kullanacağız” ifadelerini kullandı.


YAMALI BOHÇA PLAN


CHP’li Orhan Tanış’ın ardından Büyükşehir Belediye Başkanvekili Zekeriya Özak, MİA projesiyle ilgili sunum yaptı. Özak, “MİA alanının yüzde 63’ü boş olarak duruyor. Bu alanın imar planı var ama çok kötü bir imar planı var. O yüzden yapılaşma yapılamıyor. Tam 40 yıllık bir imar planı bulunuyordu. MİA planıyla beraber biz o bölgedeki yamalı bohça imar planından kurtulacağız. Mimari niteliği yüksek kaliteli bir eser bırakacağız. MİA projesi kentimizin ufkunu açacaktır. Adeta uçuracaktır” ifadelerini kullandı.


AKIL TUTULMASI


Özak, “Biz yapılan MİA plânı ile bu bölgenin kentimizin parlayan yıldızı olmasını hedefliyoruz. Bu alandaki mülk sahipleri ister kendi yapar, ister satar, ister kiraya verir, ister müteahhit eli ile yapar buna kimse karışamaz. Bu bölge, arsa sahiplerinin eli ile değerli hale gelecektir. Biz sadece imar planlaması yaparak bölgenin değerine değer kattık. Ve inanıyoruz ki buraya yapılacak yatırımlarla bu bölge daha değerli olacaktır. Böylesi bir plana körü körüne karşı çıkmak akıl tutulmasından başka bir şey değildir” dedi.





Kocaeli Manşet


Geri Dön