23 / 04 / 2024

Kocaeli sahra hastanesinin inşaatında son durum!

Kocaeli sahra hastanesinin inşaatında son durum!

Kocaeli'nin Derince ilçesinde sahra hastanesinin yapılması için çalışmalar devam ediyor. 250 yatak kapasiteli hastane 45 günde tamamlanacak...



Kocaeli'de, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında tebdir amaçlı 250 yatak kapasiteli sahra hastanesi kuruluyor. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Sağlık Bakanlığı uhdesinde Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yanındaki eski asker hastanesinin olduğu alanda inşa edilecek sahra hastanesinde ağırlıklı olarak koronavirüs hastaları tedavi edilecek. 

Kocaeli sahra hastanesinin inşaatında son durum!

Kocaeli'nin Derince ilçesinde ağırlıklı olarak koronavirüs hastalarına hizmet verilecek olan hastanenin yapımına 5 gün önce başlandı, 45 gün içerisinde tamamlanması planlanıyor. 

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesine bağlı hizmet sunacak tek katlı 250 yatak kapasiteli sahra hastanesinde, istenildiğinde tüm yataklar yoğun bakım standartlarına dönüştürebilme özelliğine sahip olarak tasarlanacak.

Yaklaşık 15 bin metrekare alanda inşa edilen hastanede 50 doktor, 100 hemşire ve 150 sağlık personelinin görevlendirilmesi öngörülüyor.

Kocaeli'de sahra hastanesinin yapıma başlandı!

İstanbul'daki sahra hastaneleri 8 soruda tüm detaylarıyla!

Atatürk Havalimanı'nda hastane çalışmaları hızlandı!


Geri Dön