23 / 04 / 2024

Kocaeli Sekapark’ta kongre merkezi inşa ediliyor!

Kocaeli Sekapark’ta kongre merkezi inşa ediliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Sekapark’ta yeni kongre merkezi inşa ediliyor. Bölgede bulunan eski Mannesman Fabrikası yenilenerek modern bir kongre merkezine dönüşecek.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Sekapark’ta bulunan eski Mannesman Fabrikası'nı yenilenerek modern bir kongre merkezi haline getiriyor. Birçok salonu içerisinde bulundurucak yeni kongre merkezinde çalışmalar hızlandı. 

Kocaeli Belediyesi'nde yer alan habere göre, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, Kongre Merkezi inşaatı çalışmalarını yerinde inceledi.

Bayram, projeyle ilgili  “Şuanda inşa çalışmaları devam eden yapının B bloğunda kolon döşeme kalıp işleri sürüyor. Gaz beton duvar örülmesine de başlandı. C blok içinde yeni üretilen ve montaj yapılacak olan çelikler şantiye sahasına nakledilerek montajlanıyor. Ayrıca bu blokta yangına dayanıklı boyama uygulaması yapılıyor. A blokta kolon perde demirleri bağlanması ve perde betonu döküm işleri sürüyor.” açıklamasında bulundu.

Toplam 36 dönüm alan üzerinde inşa edilen Kongre Merkezi 3 bloktan meydana geliyor. İnşaat alanı 11 bin 700 metrekare olacak projede 300 kişilik kongre salonu, fuaye ve sergi salonları, 4 adet 120 kişilik çok amaçlı salon, 4 adet 40 kişilik salon, 60 kişilik senato salonu ve idari ofisler, 2 adet 460 kişilik nikah salonu bulunacak.


Geri Dön