25 / 04 / 2024

Kocaeli Tatlıkuyu Vadisi 2. Etap'ta son durum ne?

Kocaeli Tatlıkuyu Vadisi 2. Etap'ta son durum ne?

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, TOSB Kavşağı, Kirazpınar Kavşağı ve Yeni Bağdat Caddesi ile Tatlıkuyu Vadisinin ikinci etabında inceleme yaptı.




Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, TOSB Kavşağı, Kirazpınar Kavşağı ve Yeni Bağdat Caddesi ile Tatlıkuyu Vadisinin ikinci etabında inceleme yaptı. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Gökmen Mengüç ve Mustafa Altay’ın yanı sıra AK Parti ilçe Başkanı Hasan Soba’nın da eşlik ettiği denetimlerde, Başkan Karaosmanoğlu projelerin geldiği son durumları yerinde gördü.


KESİNTİSİZ ULAŞIMLA TRAFİK GÜVENLİĞİ SAĞLANMIŞ OLACAK


TEM Otoyolu ile organize sanayi bölgeleri ve Çayırova Şekerpınar Mahallesine bağlantılarını hızlı, güvenli ve konforlu bir şekilde sağlanmasını hedefleyen TOSB Kavşağında toplam 6 bin 764 metre yol, alt geçit ve üst geçitler yapıldı. TEM Otoyol gişe kenarlarına işletme binalarının olduğu bölgede inceleme yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bu yatırım ile bölgedeki yoğun sanayileşme de göz önüne alındığında yolun standardı yükseltilmiş, kesintisiz ulaşımla, trafik güvenliği sağlanmış olacak. Güzergah, ülkemizin en önemli trafik arterlerinden birisi olup İstanbul’un Anadolu’ya bağlantısını sağlamakta, ayrıca yoğun sanayi bölgelerini birbirine entegre etmektedir” açıklamasını yaptı.





KİRAZPINAR YENİ BAĞDAT CADDESİNİ DE DENETLEDİ


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nın kent genelinde yol yenileme ve genişletme hizmetlerini sürdürürken, tamamlanan projelerde vatandaşın yaşamını kolaylaştırıyor. Hem konut bölgesi hem de ağır tonajlı araçlarının sık kullandığı Kirazpınar Yeni Bağdat Caddesi’nde üst yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından bölgede denetimler yapan Başkan Karaosmanoğlu, duble yol haline getirilen bin 600 metre yolu araçla geçerek de test etti.  TOKİ  Konutları ve Kent Konut Evleri gibi konut bölgelerinin içinde olan Yeni Bağdat Caddesi’ndeki 30 metre genişliğinde ki yolla, trafik sıkıntılarının da önüne geçilmiş oldu.



“HALKIMIZA VE GEBZE İLÇEMİZE HAYIRLI OLSUN”


Kirazpınar Yeni Bağdat Caddesi’nde üst yapı ve yol çalışması sonrası bir açıklama yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Gebze ilçemizde ki yeni bir bölge olan Kirazpınar, hem TOKİ hem de Kent Konut olarak burada binalar oluşturuldu. Gelişmekte olan bir alandır burası. 30 metre genişliğinde olan ana güzergâh yolunu bitirdik. Büyük bir eksikliğimizi de gidermiş olduk. Halkımıza ve Gebze ilçemize hayırlı olsun. Her daim olduğu gibi projelerimizi yerinde görerek ve denetliyoruz. Büyükşehir olarak sahadayız ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’de, “Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Kirazpınar Emlak konutta yaşayan vatandaşlarımız için güzel hizmet oldu” açıklamasını yaptı.



TATLIKUYU VADİSİ İKİNCİ ETAPTA İŞLER YOLUNDA


Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu daha sonra Gebze Tatlıkuyu Vadisi’nin ikinci Etap Rekreasyon alanında da inceleme yaptı. İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Hafriyat Denetim Şube Müdürlüğü tarafından yapılan dolgu çalışmasıyla oluşturulacak alan, yeni bir sosyal yaşam merkezinin ortaya çıkmasına da neden olacak. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç’ün detaylı bilgi verdiği Başkan Karaosmanoğlu, işlerin yerinde gitmesi nedeniyle memnuniyetini ifade etti. Dolgu çalışmasının tamamlanmasının ardından, Park ve Yeşil Alanlar Dairesi de bu alanda ağaçlandırma ve sosyal alanların oluşturulması için çalışma yapacak. İncelemede Daire Başkanları Cenan Turan ve Osman Günler’de hazır bulundu.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön