24 / 04 / 2024

Kocaeli Topluca Köy Konağı hizmete açıldı!

Kocaeli Topluca Köy Konağı hizmete açıldı!

Kentteki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Topluca Köy Konağını baştan aşağı yenileyerek hizmete açtı.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı Kırsal Hizmetler Şube Müdürlüğü ekipleri, eski okul lojmanlarını baştan aşağı yeniliyor. Koceli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, bu kapsamda Kandıra İlçesi Topluca Köyü Kasımlar mevkiinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eski kullanılmayan atıl köy okulunu vatandaşlar için yeniledi. Vatandaşların sosyal yaşam alanı haline getirilmesi için binada restore çalışmaları yapıldı. Tek sınıf ve bir müdür odası olan  köy okulu, Kocaelili vatandaşlar tarafından köy konağı olarak kullanılıyor.

KÖY KONAĞI HİZMETE AÇILDI

Köyde sosyal etkinlik için bir alan bulunmadığını dile getiren Topluca Köy Muhtarı Cevdet Kaya konuyla ilgili olarak, “Köyümüzde etkinliklerimizi yapabileceğimiz bir alan yoktu. Eski köy okulumuz atıl durumdaydı. Büyükşehir Belediyesine başvurduk. Kısa sürede okul binamız restore edilerek köy konağına çevrildi. Bize bu imkânı sağlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.


Geri Dön