25 / 04 / 2024

Kocaeli tramvay projesi esnafa anlatıldı!

Kocaeli tramvay projesi esnafa anlatıldı!

Büyükşehir Belediyesi yapımına devam ettiği tramvay projesi kapsamında Mehmet Ali Paşa Mahallesi ve Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nda başlayacak alt yapı çalışmaları için bölge esnafı ve vatandaşlar bilgilendirildi.



Doğu Kışla Parkı’nda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, Ulaşım Daire Başkanı Mustafa Altay, İzmit Belediyesi Başkan Vekili İbrahim Bulut, Raylı Sistemler Şube Müdürü Ahmet Çelebi, bölge esnafı ve vatandaşlar katıldı.


YERİNDE BİR PROJE

Tramvay hattının geçeceği güzergahların ayrıntılı olarak verildiği simülasyon gösteriminin ardından bölgede yapılacak alt ve üst yapı çalışmaları hakkında bilgiler verildi. Genel Sekreter Yardımcısı Mengüç de, “Herhangi bir sorununuzda sizlere iletilen numaraları arayabilirsiniz. Biz gerekli tedbirleri alacağız. Bu proje nedeniyle sorunlar çıkacaktır. Birkaç ay esnafımız ve vatandaşımızın hayatı her yönden olumlu şekilde değişecek” dedi.


SORU İŞARETLERİ KALMADI

Bölge esnafının sorularını da cevaplayan Mengüç, “Tramvay ile toplu taşımaya bir düzen gelecek. Tramvay hattının geçeceği noktaların bir albenisi olacak. Bir bakıma kentsel yenilenme yaşanacak. Araç trafiği azalacak. Otopark ihtiyacı olan bölgelerde park yerleri için planlarımız hazır. Anlık park etme ihtiyacı için de cepler oluşturacağız. Tramvay hattının olduğu yerlerde vatandaşlar da kaldırımlarda rahatça yürüyebilecek. En az 2 metre genişliğinde kaldırımlar oluşturacağız. Hem alt hem de üst yapının yenilenmesi ile bölgenin çehresi de değişecek. En az 30 yıllık alt yapı ihtiyacı karşılanmış olacak” ifadelerini kullandı. Bölge esnafı da çalışma nedeniyle yetkililere teşekkür etti.


Kocaeli Gazetesi 



Geri Dön