29 / 03 / 2024

Kocaeli Valilik Köprüsü Şubat'ta tamamlanacak!

Kocaeli Valilik Köprüsü Şubat'ta tamamlanacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından Kocaeli Valiliği Kompleksi’nin önünde inşaatı devam eden, çelik asma taşıyıcı sistemli modern yaya köprüsünde çalışmalar sürdürülüyor.




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından Kocaeli Valiliği Kompleksi’nin önünde inşaatı devam eden, çelik asma taşıyıcı sistemli modern yaya köprüsünde çalışmalar sürdürülüyor. D-100 Karayolu, demiryolu ve yan yolları kapsayan, yürüyen merpenli, engelli vatandaşlar için asansörlerin bulunduğu köprüde gergi halatların gerilme işlerine devam ediliyor.


AYAKLARI TAMAMLANDI

Önümüzdeki hafta çelik gergi halatların montajının tamamlanacağı üst geçitte, ortak ayak merpen ve asansör temelleri, 4 aks yaya merpen ayak imalatlarının montajı tamamlandı. Köprü imalatlarının astar ve boyama çalışmalarının sürdüğü üst yaya köprüsünde 12 çelik gergi halatının montajın yapılacak.  Yapılan çalışmalarda 6 gergi halatının montajı tamamlandı.


ŞUBAT AYI SONUNDA

120 metre uzunluğunda ki köprünün asma ve germe işlemi de tamamlandığında inşaatın büyük bir bölümü sona ermiş olacak. Köprüde engelli ve yaşlılar da unutulmadı. Onlar için yürüyen merpen ve asansörler bulunuyor. 4 adet yürüyen merpen ve 3 adet engelli asansörünün bulunacağı köprüde, engelli asansörlerinin kulelerinin montajı tamamlandı. Şubat ayı sonunda tamamlanması planlanan valilik yaya köprüsünde çalışmalar hummalı bir şekilde sürdürülüyor.





Manşet Kocaeli


Geri Dön