26 / 04 / 2024

Kocaeli'de atıl durumdaki eski okul köy konağına dönüştürüldü!

Kocaeli'de atıl durumdaki eski okul köy konağına dönüştürüldü!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi  Kandıra Kırkarmut Köyü’nde atıl durumda olan eski köy okulu onarılarak köy konağı olarak vatandaşların hizmetine sunuldu.



Kocaeli’nin her noktasına hizmet hamlesini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, köyleri modern görünüme kavuşturmak için yürüttüğü çalışmalarını sürdürüyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı ekipleri ile yapılan çalışmalar sayesinde, özellikle köylerin ortak kullanım alanlarında yapılması gereken bütün hizmetler tek tek hayata geçiriliyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kırsal bölgelerdeki ortak alanların onarımı ve inşasını yapıyor.

KÖY OKULU ONARILDI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda Kandıra ilçesi Kırkarmut köyünde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eski köy okulunu vatandaşlar için onardı. Vatandaşların sosyal yaşam alanı haline getirilmesi için 80 metrekarelik yapı restore edildi. Tek sınıf ve bir müdür odası olan  köy okulu, vatandaşlar tarafından köy konağı olarak kullanılacak.

ÇEVRESİ KAPATILDI

Eski okul binasının müdür odasını köy muhtarı kullanıyor. Sınıf da vatandaşlar tarafından sosyal etkinlikler için kullanılmaya başlandı. Bir ay içerisinde tamamlanan eski okul binasının çevresi de perde beton ile kapatıldı. Binada olmayan lavabo Büyükşehir Belediyesi ekiplerince binaya eklendi.


KÖYÜMÜZÜN EKSİĞİ GİDERİLDİ


Eski köy okulunu onarılması ile köyün önemli bir eksiğinin giderildiğini dile getiren köy Muhtarı Mehmet Bakaç; “Köyümüzde etkinliklerimizi gerçekleştirebilecek bir alanımız yoktu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi atıl durumdaki köy okulumuzu onardı. Binanın çevresi kapatıldı. Okulumuzun 2 odası vardı. Biz eski okulumuzu artık köy konağı olarak kullanacağız. Bir oda muhtarlık binası oldu. Diğer odamız da vatandaşlarımızın etkinlikleri için ayrıldı. Belediyelerimizin vatandaşlarımıza yönelik yaptığı eğitimler de bu binada gerçekleştirilecek. Biz Kırkarmut Köyü olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyemize minnettarız” diye konuştu.


Geri Dön