26 / 04 / 2024

Kocaeli'de depremde hasar görmüş yapılar yıkılıyor!

Kocaeli'de depremde hasar görmüş yapılar yıkılıyor!

Kentsel Dönüşüm Yasası çerçevesinde Kocaeli genelinde depremde hasar görmüş ya da yenilenmesi gereken binaların dönüşümünü yapan ASN Mimarlık, kent merkezinde depreme dayanıksız binaları yıkıyor.



Kentsel Dönüşüm Yasası çerçevesinde Kocaeli genelinde depremde hasar görmüş ya da yenilenmesi gereken binaların dönüşümünü yapan ASN Mimarlık, kent merkezinde Maksut Bey binası olarak bilinen 7 katlı binayı yıkıyor. 


Yıkım çalışmaları başlayan ve Cengiz İnşaat tarafından yıkımı işlemleri yapılacak olan binanın yerine bodrum artı 4,5 kat yeni ve modern bir bina yapılacak. 1 ay sürecek yıkım çalışmalarının ardından yeni binanın inşaatı da hemen başlayacak. 


YIKIM BİR AY SÜRECEK 

Abdurrahman Çuhadarın sahibi olduğu ASN Mühendislik tarafından Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamında il genelinde hasarlı ya da yenilenmesi gereken binalarla ilgili çalışmalarda yıkılması gereken binalarm yıkım işlemleri devam ediyor. Kent Merkezi'nde Yürüyüş Yolu Cumhuriyet Caddesi üzerinde Maksut Bey binası olarak bilinen Yekta Levent'e ait olan 7 katlı binanın yıkım işlemleri başladı. 1 ay sürecek olan yıkımı Cengiz İnşaat gerçekleştirecek. 


YENİ BİNA YAPILACAK 

Maksut Bey binasının yanında bulunan tescilli binalara zarar gelmemesi için Tarihi Varlıkları Korama Kurulu'ndan iznin temin edilmesinin ardından yıkım için bina çevresinde önlem alındı. Özellikle tarihi binanın üzerine yıkım nedeniyle moloz gelmemesi için dış cephede koruyucu önlemler arttınldı. Binanın yıkım işleminin ardından yerine yapüacak bodrum artı 4,5 kaüı yeni bina için de ruhsat alındı. Binayı ASN Mühendislik üsüendi. 


Demokrat Kocaeli


Geri Dön