25 / 04 / 2024

Ordu'da kıyılarda imara aykırı yapılar yıkılıyor!

Ordu'da kıyılarda imara aykırı yapılar yıkılıyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, hukuksuz, imara aykırı yapıların yıkımını gerçekleştiriyor. Altınordu, Ünye, Fatsa ile Gülyalı ilçelerinde görüntü ve imar kirliliği oluşturan yapılar yıkılıyor.



Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler'in hukuksuz, imara aykırı yapıları yıkarak kıyıları halka açmak adına başlattığı çalışmalar sürüyor.

Habertürk'te yer alan habere göre; çalışmalar kapsamında Altınordu, Ünye, Fatsa ile Gülyalı ilçelerinde görüntü ve imar kirliliği oluşturan yapılar yıkılıyor.

Halkın ortak malı olan, herkesin eşit şekilde ve sertbest olarak faydalanması gereken kıyıları daha yaşanabilir ve estetik hale getirmek için, Kıyı ve İmar kanunları çerçevesinde devletin hüküm ile tasarrufu altındaki alanlarda baraka, çadır, konteyner ve benzeri yapıların yıkımına başlandı.

Ordu da kıyılarda imara aykırı yapılar yıkılıyor!

Büyükşehir Belediyesi, çalışmalar sona erdiğinde, Ordu'nun sahil şeridi ile kıyılarını daha yaşanabilir getirecek ve estetik kazandıracak.

Konuya ilişkin açıklama yapan İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı İlhan Yılmaz, sahil bandında kıyı kenar çizgisi içerisinde kalan metruk, kaçak yapı ve işgallerin hepsini kaldırmaya başladıklarını ifade etti.

Halkın denizle temasını artırmayı, şehir insanının denizden daha fazla istifade etmesini sağlamayı hedeflediklerine dikkat çeken Yılmaz, hayata geçirilecek çalışmalarla bu yaz bambaşka bir Ordu sahilinin vatandaşları bekliyor olacağını belirtti. 

Antalya Demre'de sit alanına inşa edilen villa mühürlendi!

Elazığ ve Malatya'da 23 bin 734 konut inşa edilecek!

Arnavutköy’de 2 mahalleye 2 sağlık ocağı inşa ediliyor!

Osmangazi'de metruk binalar yıkılıyor!

 


Geri Dön