23 / 04 / 2024

Kocaeli'de konut satışı azaldı!

Kocaeli'de konut satışı azaldı!

3DKonut.com yöneticisi Aybars Görpe, "Türkiye İstatistik Kurumu'nun 2016 ilk yarı rakamları, İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa ve Kocaeli'ndeki yeni konut satışı toplamının, geçen yılın gerisinde kaldığını gösteriyor" dedi.



Şu anda Türkiye'nin farklı şehirlerinden yaklaşık iki bin inşaat firmasına ait, çoğunluğu yeni, 4 binin üzerinde markalı konut projesini bir arada sergileyen 3DKonut.com sitesinin derlediği verilere göre, 5 büyükşehirden proje bakanların sayısı katlanarak arttı. "Türkiye İstatistik Kurumu'nun 2016 ilk yarı rakamları, İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa ve Kocaeli'ndeki yeni konut satışı toplamının, geçen yılın gerisinde kaldığını gösteriyor" diyen 3DKonut.com yöneticisi Aybars Görpe, satışlardaki düşüşe rağmen, 2016 Ocak-Haziran döneminde sitelerinden proje bakanların sayısının ise arttığını belirtti. Görpe "Rakamlar, ev sahibi olmak ya da gayrimenkule yatırım yapmak isteyenlerin projelere olan yüksek ilgisinin, aynı oranda satışa dönüşmemiş olduğunu söylüyor" dedi. TÜİK verilerine göre 2015'in ilk yarısında Kocaeli'de yeni konut satışı 8.300 adet olarak gerçekleşirken, 2016'da ise bu rakam 7.967'de kaldı. 



3DKonut.com yöneticisi Aybars Göı pe, 5 büyük ilin yeni konut satışlarını değerlendirdi. Görpe, yeni projelere ilginin satışa dönüşmediğini belirtti. 




Mehmet Ali YILMAZ/Özgür Kacaeli


Geri Dön