19 / 04 / 2024

Kocaeli'deki yatırımlar ne durumda? Başbakan açıkladı...

Kocaeli'deki yatırımlar ne durumda? Başbakan açıkladı...

Kocaeli'de konuşan Başbakan Davutoğlu, kentteki yatırımlarla ilgili konuştu. Bilişim Vadisi'nin üstyapı faaliyetlerine Nisan'da başlanacağını söyleyen Davutoğlu, Kuzey Marmara Otoyolu ve YHT çalışmalarına da dikkat çekti.



AK Parti Kocaeli 5. Olağan İl Kongresi'nde konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kocaeli'nin Türkiye'nin yükselen şehirlerinden biri olduğunu vurguladı. Davutoğlu, Kocaeli'deki yatırımlarla ilgili şunları söyledi:


"Geçtiğimiz dönemde Kocaeli'ne olağanüstü yatırımlar yapıldı. Kocaeli, gerçek anlamda büyük bir imar faaliyeti gördü. İhracat Kocaeli'nde 1,27 milyar dolardan 9 milyar dolara çıktı. Kocaelimiz yeni ulaşım koridorlarıyla İstanbul'la eklemlendi. İnşallah bu projeler bittiğinde Gebze,  Marmaray  üzerinden Halkalı'ya bağlanacak. İstiklal Harbi'ne giden o lojistik merkez konumundaki Kocaeli şimdi de ekonominin, ulaştırmanın, tarımın, sanayinin lojistik merkezi olacak. Kuzey Marmara Otoyolu ile İstanbul'un üçüncü havalimanı, üçüncü köprüsü Kocaeli'yle buluşacak. Kocaeli'den Körfez geçişiyle İstanbul Kocaeli'yle bütünleşerek, Bursa'ya, İzmir'e ulaşacak. İstanbul-Bursa arası inşallah 3 saatten 1 saate inecek."


Marmara Bölgesi'nde oluşacak havzanın, kalkınmanın lokomotif gücü olacağına işaret eden Davutoğlu, Gebze'de Bilişim Vadisi'ni kurup, Kocaeli'yi Türkiye'de yüksek teknolojinin uygulama merkezi haline getireceklerini bildirerek, Gebze Teknoloji Üniversitesi'ni bunun için kurduklarını aktardı.


Davutoğlu, Bilişim Vadisi'nin altyapısının hazırlandığını ve nisanda üstyapı faaliyetlerine başlayacaklarını dile getirerek, Kocaeli'nin, Türkiye'nin yanı sıra çevre bölgelerin, çevre havzaların da her açıdan merkez ve odak şehirlerinden biri olacağını kaydetti.


Kocaeli'nin, İstanbul'u Bursa'ya, Ankara'ya, Bursa'ya bağlayan yüksek hızlı trenin odak merkez istasyonlarından biri olacağını anlatan Davutoğlu, 33 bin kişilik Kocaeli Stadyumu'nun da en kısa sürede hizmete girmesini umut ettiğini, yoğun şekilde çalışmanın devam ettiğini belirtti.


AA


Geri Dön