26 / 04 / 2024

Köfteci Ali'den 80 bin dolara anahtar teslim bayilik!

Köfteci Ali'den 80 bin dolara anahtar teslim bayilik!

1958'de Tekirdağ'da kurulan Köfteci Ali'ye sanatçılardan bayilik teklifi yağdı



Tekirdağ'ın ünlü köftecisi Köfteci Ali, İstanbul'a şube açınca, sanatçılara franchise vermeye başladı. Tekirdağ'da çırak olduğu köfteciden ayrılıp 1958'de kendi dükkanını açan Ali Kayalaroğlu, armatör İrfan Cerrahoğlu'ndan Baki Boyner'e, Sibel Can'dan, Barış Manço'ya kadar ünlü isimlerin müdavimi oldu. Ünü sanat dünyasında o kadar yayıldı ki, köftelerinin tadını beğenen ünlü isimler, Köfteci Ali'nin şubelerini açmak için kolları sıvadı. Türk sinemasının ünlü karakterlerinden Nuri Alço'dan Selami Şahin'e ünlü isimler bayilik almak için sıraya girdi.

İstanbul'da 2009'da açıldıklarını belirten Hasan Kayalaroğlu "Tekirdağ, Çorlu, Kozyatağı, Şile, Cihangir ve Zeytinburnu'nda açıldık. 2009'u 1 milyon TL ciro ile kapattık. 2010'da 10 mağaza ile 5-6 milyon TL ciro hedefliyoruz" dedi. Sanat dünyasından ilk isim hakkını alan ünlünün tiyatro sanatçısı Memet Ali Alabora olduğunu belirten Kayalaroğlu, "Tiyatro sanatçısı Mustafa Alabora'nın oğlu Memet Ali Alabora, yıllardır müdavimimiz. Mustafa Bey, Şile şubesini Şubat 2010'da açtı. Şimdi Yeşilçam'ın efsane ismi Nuri Alço ve Selami Şahin'le görüşüyoruz. Onlar da bayimiz olacak" dedi.

Doktordan avukata kadar bayilik isteyen kişilerin de olduğunu söyleyen Köfteci Ali'nin patronu Kayalaroğlu "Ekonomik şartlar, insanların işlerinden sıkılması ve bu işin cazibesi köfteciliğe talebi artırdı' dedi. Eti kendilerinin ürettiğini belirten Kayalaroğlu "2000'de kendi üretim çiftliğimizi kurduk.18 bin metrekarelik çiftliğimizde etin büyük bir kısmını üretebiliyoruz. Kalanı anlaşmalı çiftliklerden alıyoruz. Hayvanlarımızı `açık besicilik' denen sistemle besliyoruz" dedi.

80 bin dolara anahtar teslim bayilik veriyor

Kemerburgaz, Sarıyer, Bakırköy, Beylikdüzü ve özellikle alışveriş merkezlerinden yoğun bayilik talebi geldiğini belirten Hasan Kayalaroğlu "Ayrıca, Bodrum, Çeşme, Kuşadası gibi tatil beldeleri de bayilik istiyor" dedi. Kayalaroğlu, 80 metrekarelik bir mağaza için ortalama 80 bin dolar anahtar teslim fiyatları olduğunu ve 15 günlük bir eğitimden sonra dükkanın açılabildiğini vurguladı. Kayalaroğlu, yıl sonuna kadar da 4 dükkan daha açacaklarını belirtti.
Star/İbrahim Acar


Geri Dön