25 / 04 / 2024

Köfteci Ramiz Rusya'ya açılacak!

Köfteci Ramiz Rusya'ya açılacak!

Köfteci Ramiz'in oğulları hukuk, jeofizik mühendisliği ve işletmeyi bitirip köfteciliğe döndü, Jeofizik Mühendisi Taşkınlar, "Bu önlük benim için şeref abidesi" dedi



Akhisarlı Köfteci Ramiz'in oğulları Birol, Bircan, Birtan ve Bülent Taşkınlar, hukuk, jeofizik mühendisliği ve işletmeden mezun olduktan sonra baba mesleği olan köfteciliğe dönüp firmada şubeleşme atağı başlattı.

Bircan Taşkınlar (55), babaları Ramiz Taşkınlar'ın 1928 yılında limon sandığından sandalyeleleri olan küçük bir dükkanda işe başladığını, kendilerinin de babalarının yanında köfteciliği öğrendiğini belirtti.

5 yaşından itibaren köfteciliği öğrendiğini anlatan Bircan Taşkınlar, şunları söyledi: "Hem varlığı, hem yokluğu biliyoruz. Ortaokulda sevdiğimiz kız bizi köfteci önlüğüyle görünce 'Hıh, köfteci' diyor. Hadi bakalım.. Ama bugün ben o önlüğü hala şeref abidesi olarak taşıyorum. O yıllarda çalışanları horgörürlerdi, çalışmayan bey, paşa olurdu. Bugün çalışma bayrağıyla her platformda yerimizi alıyoruz. Çalıştırdığımız insan sayısı 700-800'e yaklaşıyor."

51 şubeye ulaştı Rusya'ya açılacak
Dokuz Eylül Üniversitesi  İşletme Bölümü mezunu Bülent Taşkınlar, 2000 yılına kadar tek şube çalıştıklarını, dört kardeşin işe yeniden başlamasıyla 12 iyde 40 şubeye ulaştıklarını, 14 Ağustos'a kadar 11 şube daha açacaklarını söyledi. Taşkınlar, "Balkan ülkeleri, Suudi Arabistan, Kazakistan, Azerbaycan, Rusya'dan franchising teklifi alıyoruz" dedi.
Vatan


Geri Dön