24 / 04 / 2024

Kolektif House 2022'de büyümeye devam edecek!

Kolektif House 2022'de büyümeye devam edecek!

Ofis sektöründe yeni nesil çözümler sunan Kolektif House, 2021'de pandemiyi fırsata çevirerek büyümesini sürdürdü. Şirket 2022'de yurt dışına açılmayı hedefliyor. 



Koronavirüs salgının en çok etkilediği sektörlerden biri ofis sektörü oldu. Fortune Dergisi'nde yer alan habere göre; pandemi  sebebiyle çalışma alışkanlıkları değişmeden çok önce, vizyoner bir girişimle, iş dünyasına esnek ofis çözümleri sunmaya başlayan Kolektif House’un kurucu ortağı ve CEO'su Ahmet Onur çağın getirdiği ofis kullanım ihtiyaçlarını ve şirketin gelecek planlarını anlattı. 

2015 senesinde kurulan Kolektif House, bugün her ölçekte firmanın tercihini hibrit ofis modelinden yana kullanmaya başlaması sonucunda arkasına aldığı rüzgârdan yararlanıyor. Onur, 2022 hedeflerini “Istanbul ağırlıklı olmak üzere tüm Türkiye'de ve yurt dışında büyümeye devam etmek” olarak belirtiyor. Koronavirüs pandemisinin iş hayatında olasılıklar dünyasının kapısını açtğını düşünen Onur, bugün gelinen noktada “Rotasyonlu çalışma modelini kalıcı olarak benimseyen şirketler merkez ofislerini küçültürken, çalışanların evlerine yakın yerlerde uydu ofisleri ve kullandığın kadar öde' sistemlerini çalışma alanı stratejilerine dahil ediyor” dedi ve sonrasında şunları ekledi:“Yaptığımız araştırmaya göre şirketlerin yüzde 77'si pandemi sonrasında hibrit çalışmaya devam edecek, yüzde 85'i ise esnek ofis alanlarına geçiş yapacak.”

Kolektif House 2022 de büyümeye devam edecek!

KURUMSAL ŞİRKETLERDEN YOĞUN TALEP VAR 

"Esnek ofis çözümlerinin ilk başlarda start-up'lar başta olmak üzere daha küçük ölçekli şirketler tarafından benimsendiğini gözlemliyorduk. Ancak bu durum gitgide değişiyor. Otomotivden finansa, perakendeden teknolojiye çok geniş bir skalada kurumların yeni nesil ofis alanlarını tasarlıyoruz” diyen Onur, sundukları kurumsal çözümler arasında Kolektif Enterprise ve Kolektif Suites’in yer aldığını söyleyerek şunları ekledi: "Bunlardan Kolektif Enterprise ile kurumlara en optimum çözüm sunmak için öncelikle ofis stratejisi çalışarak ihtiyaçları belirliyoruz. Ortaya çıkan ihtiyaca göre istenilen adreste ofis buluyor; kurumun tercihleri doğrultusunda tasarlayıp, tüm operasyonel süreçlerini yönetiyoruz. Giderek daha çok kurumsal şirketin hibrit çalışma sistemini tercih etmesiyle Kolektif Enterprise’a ilginin çok yoğun olduğunu söyleyebilirim. Kolektif Suites'te de izole ofis tercih edenler için kurumların ihtiyaçları doğrultusunda taşınmaya hazır daireleri Kolektif dokunuşlarıyla düzenleniyor ve tüm operasyonel süreçleri yönetiyoruz. Kurumsal şirketlerden yoğun talep almaya devam ediyoruz.”

ESNEK OFİSLER TASARRUF VE ÇEVİKLİK SAĞLIYOR

Esnek ofis alanlarının şirketlere, çalışanlara ve çevreye de birçok faydası var. Bunların başında maliyet avantajı bulunuyor. Herhangi bir ön yatırım veya hizmet harcaması gerektirmeyen esnek ofis çözümleri sayesinde şirketler geleneksel bir ofise kıyasla yüzde 20 ila 40 arasında tasarruf sağlıyor. Diğer bir fayda, şirketlerin hareket kabiliyetlerinin artmasıyla ortaya çıkıyor. Bu yeni yapılanma şirketlerin büyüme/küçülme kararları doğrultusunda ofis alanını hızlıca dönüştürülmesinde kuruma nihai çeviklik sunuyor. Esnek çalışma alanları ayrıca, yeni iş birliklerinin kapısını aralayarak ve çalışanların etkileşimini artırarak network avantajı sunuyor. Bunların yanı sıra, uydu/dağıtılmış ofislerin yaygınlaşmasıyla çalışanlar yaşadıkları bölgedeki ofislerine araç kullanmaksızın yürüyerek gidebiliyor. Bu sayede karbon ayak izlerinde ciddi oranda azalma oluyor. Kolektif House ayrıca, tasarımda sürdürülebilir malzemeler kullanarak ve minimum atık çıkartarak da çevreyi korumaya katkıda bulunuyor.

Kolektif House yeni ofis çözümleri geliştiriyor!


Geri Dön