25 / 04 / 2024

Kömürhan Köprüsü ve Tüneli 2017'de hizmete girecek!

Kömürhan Köprüsü ve Tüneli 2017'de hizmete girecek!

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya-Elazığ Karayolu üzerinde yeni inşa edilmekte olan Yeni Kömürhan Köprüsü ve Tünelinin 2017 sonunda hizmete gireceğini belirtti.



AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya-Elazığ Karayolu üzerinde yeni inşa edilmekte olan Yeni Kömürhan Köprüsü ve Tünelinin 2017 sonunda hizmete gireceğini belirterek, tünellerdeki kazı inşaatın yüzde 95 oranında bitirilme noktasına getirildiğini söyledi. AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, beraberindeki Karayolları Elazığ 8. Bölge Müdürü İsmail Akduman ve Yeni Kömürhan Köprüsü ve Tüneli inşaatının yüklenici firması Doğuş-Gülsaıı Proje Müdürü Talıa Özdilek ile birlikte tünel alanında incelemelerde bulundu. Yüklenici firmanın Proje Müdürü Taha Özdilek, "Proje bedelimiz 160 milyon 989 bin TL'dir. İlk imalata tünelde başladık. Tünel inşaatına 1 Haziran 2014'de başladık. 1 buçuk yıllık sürede kazı desteğinin yüzde 95'i, kaplama betonun ise yüzde 38'ini tamamlamış bulunmaktayız. Hedefimiz Kasım 2015 te kazı desteğini tamamlamak, Şubat ayının sonunda ise beton kaplamayı tamamlamaktır. Kömürhan Köprüsü faaliyetlerimizde ise yine 1 Haziran 2014 tarihinde başladık ve 200 bin metreküp kazı destekleme, temel kazısı yapılmıştır. Çok özellikli bir köprü, teknolojik bir köprü. Ülkemizin yeni tanıştığı köprülerden. Daha evvel Nissibi ve Ağında yapılan köprüler gibi bu da özellikli bir köprü. Kömürhan Köprüsünün diğerlerinden farkı, tek ayak üzerinde olmasıdır. Ayak yüksekliği 168.5 metre. Projemizi Kasım 2017'de bitirerek hizmete vereceğiz. Kömürhan Köprüsünün açıklığı 380 metre, tamamı 660 metre. Tünelimiz 2 bin 416 metre, çift tüp. İçerisinde 4 tane araç geçişimiz var, 2 tanede sığınma cephemiz var. Şuanda burada 225 personel çalışıyor. Bu sayı iş programına göre değişecek ve 300 personeli de bulacak" diye konuştu. 


Muhteşem bir proje 

Öznur Çalık, henüz bitirilemeyen Karahan ve Erkenek tünellerinin gecikmenin zemin probleminden kaynaklandığını ifade etti. Çalık, "Ama bugün Malatya'da köprünün başlayıp, tünelin Elazığ'a kadar devam etmesi bizim için çok önemli. Malatya-Elazığ Karayolu duble yomlunu bitirdik, şimdi gelince Kömürhan Köprüsü nde çok ciddi bir daralma oluyor ve tek gidiş, tek geliş yapılmak zorunda kalıyor. Dolayısıyla Kömürhan Köprüsü nün genişlemesi gerekiyordu. İnanılmaz derece de güzel bir proje yapılıyor. " şeklinde konuştu. 


Net Haber


Geri Dön