28 / 03 / 2024

Konak Tüneli 24 Mayıs'ta açılıyor!

Konak Tüneli 24 Mayıs'ta açılıyor!

Konak Tüneli'nin Yeşildere çıkışına kadar olan bölümünü inceleyen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Binali Yıldırım, tünelin söz verdikleri gibi 24 Mayıs'ta Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açılacağını dile getirdi...




Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Binali Yıldırım, Konak Tüneli'nin 24 Mayıs'ta Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açılacağını söyledi.

Tünelin Konak bağlantı girişinden Yeşildere çıkışına kadar olan bölümünü gazetecilerle inceleyen Binali Yıldırım, tünelin söz verdikleri gibi zamanında bittiğini söyledi. İzmir'e parti rozetiyle değil hizmet gözüyle baktıklarını belirten Yıldırım, "Bunun bilinmesi lazım. Gördüğünüz bu eser İzmir'in kalbi olan Konak ve Alsancak'ı rahatlatacak, dışarıdan gelen trafiği doğrudan Yeşildere'ye aktaracak güzel bir proje oldu" dedi.

310 milyonluk yatırım

Konak Tünelleri'nin zor bir proje olduğunu belirten Yıldırım, "Yerleşim yerlerinde olan bir projeydi. Olumsuzluk yaşanmaması için itinali çalışma yapıldı. Tünelin ve bağlantı yollarının toplam maliyeti 310 milyon lirayı buldu. 2011 seçimleri öncesi söz vermiştik. 21 Mayıs itibariyle tünel hizmete vermeye hazır hale geliyor. Başbakanımızın 24 Mayıs  İzmir  mitinginde açılışı gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Kendisine bu konuda teklif götüreceğiz" dedi. Yıldırım, bağlantıların proje kapsamında olmadığını, diğer düzenlemeleri belediyenin yapması gerektiğini ifade etti. Bölgedeki arkeolojik kazıların da yapıldığını ifade eden Yıldırım şöyle devam etti: "Özellikle bu bölgede arkeolojik kazılar çok fazla zaman aldı. 126 tarihi mezar kaldırıldı. Musevi cemiyetine teslim edildi. Bu projeyle ilgili başka kamulaştırma ihtiyacı yok"


'Hizmette ayrımcılık olmaz'

Açılışa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın davet edilip edilmeyeceği sorusunu da yanıtlayan Binali Yıldırım, "Daha program yapılmadı. Bizim öyle hizmette ayrımcılık olmaz. Sayın Cumhurbaşkanımız, Başkan Aziz Kocaoğlu'nu makamında ziyaret etti. Toplu açılışta konuşmasını istedi" diye konuştu.


Projenin detayları

Yıldırım projenin detaylarını da şöyle anlattı: "21 Mayıs itibariyle bütün bağlantı yolları her türlü işaretlemeleri yapılmış olarak bitecek. İki tüp var. Her bir tüp bin 674 metre. Dışarıdan tünelin içine olan derinlik 100 metre. Öbür tarafta da Yeşildere çıkışı var. Döner kavşak çapı itibariyle 200 metre ve ülkede bu şekilde farklı seviyeli kavşak bir ilk. Bunun bir ucu belediyenin yaptığı Uçan yol, Homeros Bulvarı'na bağlanıyor diğer ucu da eski İzmir-Aydın yoluna, Yeşildere Bulvarı'na veriliyor."


'İktidar söz vermez yapar'

AK Parti İzmir milletvekilleri Binali Yıldırım ve Aydın Şengül ile AK Parti İzmir 2. Bölge Milletvekili adayı Tansu Kaya, Aliağa'da partinin seçim bürosunu açtı. İktidar partisinin bugünlere yapa yapa geldiğini ifade eden Yıldırım, "İktidar partisi söz vermez yapar. AK Parti'nin farkı bu. Ege'de hiç bölünmüş yol yoktu. İzmir'in İZBAN'ı izbe bir vaziyetteydi. İzmir Büyükşehir Belediyesi bizden değil diye o mezbeleliği öyle bırakacak mıydık? Tabii ki bu bize yakışmazdı. AK Parti olarak hayalleri gerçeğe dönüştüren partiyiz" diye konuştu.



Yeni Asır


Geri Dön