19 / 04 / 2024

KONE Kingdom Tower'da montaj çalışmalarına başladı!

 KONE Kingdom Tower'da montaj çalışmalarına başladı!

Asansör ve yürüyen merdiven sektöründe dünya lideri KONE, Suudi Arabistan’ın Cidde şehrinde bulunan ve son derece etkileyici bir yapı olacak olan Kingdom Tower şantiyesinde asansör montaj çalışmalarının ilk aşamasına başladı.



Asansör ve yürüyen merpen sektöründe dünya lideri KONE, Suudi Arabistan’ın Cidde şehrinde bulunan ve son derece etkileyici bir yapı olacak olan Kingdom Tower şantiyesinde asansör montaj çalışmalarının ilk aşamasına başladı. Jeddah Economic Company’nin (JEC) sahip olduğu Kingdom Tower projesi, 2018 yılında tamamlanmasının ardından bir kilometreden fazla yüksekliğiyle dünyanın en yüksek binası olacak


KONE; dünyanın en yüksek yaşanabilir katına 52 saniye gibi bir süre içerisinde ulaşmak için, saniyede 10 metrenin üzerinde bir hızda hareket etme kabiliyeti ile dünyanın en hızlı ve yüksek çift kabinli (DoubleDeck) asansörlerini kullanacak. KONE, Kingdom Tower projesi için toplam 57 asansör ve 8 yürüyen merpenin üretim ve montajını gerçekleştirecek.  


KONE’nin Suudi Arabistan’daki ortak girişimi olan KONE Areeco; KONE’nin küresel uzmanları ile birlikte, Kingdom Tower’ın tüm dikey taşıma sistemlerinin planlama ve tasarımını 2 yılda tamamladı. Bu yılsonuna doğru asansör sistemi kılavuz raylarının montajının başlaması beklenirken; KONE asansör kabinlerinin montaj işlemleri de Kingdom Tower’ın ana yapısının yükselmesiyle birlikte devam edecek.

KONE mühendisleri ve proje yönetim ekipleri, projenin KONE’nin dikey taşıma çözümlerinin üretim ve teslimatını kapsayacak olan sonraki aşamalarına titiz bir şekilde hazırlanıyor. KONE, daha önce hiçbir binanın ulaşamadığı bir yüksekliğe ulaşacak olan böyle bir yapı için devrim yaratan KONE UltraRope® teknolojisinin yanı sıra, en son “İnsan Erişimi Zekâsı” çözümleriyle desteklenen, dünyanın en hızlı ve yüksek Çift Kabinli (DoubleDeck) asansörleri gibi benzersiz gelişmiş teknolojiler sunacak. KONE, Kingdom Tower projesi için toplam 57 asansör ve 8 yürüyen merpenin üretim ve montajını gerçekleştirecek. 


Kingdom Tower ve Kingdom City’nin sahibi olan ve başkanlığını Kingdom Holding Company’nin Yönetim Kurulu Başkanı HRH Prens Al Waleed Bin Talal Al Saud’un yaptığı Jeddah Economic Company’nin CEO’su Sn. Mounib Hammoud konu ile ilgili olarak şunları söyledi:


“Kingdom Tower’ın inşaatında KONE ile birlikte bir sonraki atılımı gerçekleştirme aşamasına ulaşmaktan memnuniyet duyuyorum. Dünyanın en yüksek kulesini inşa etmek, insan zekâsı ve kullanılan malzemelerin sağlamlığı ile ilgili. KONE, Kingdom Tower’da ihtiyacımız olan şeyi temin edebilecek tek dikey taşıma servis sağlayıcı konumunda. KONE özellikle dünyada en yüksek yaşanabilir olan kata 52 saniye gibi bir süre içerisinde ulaşmak için Çift Kabinli asansörlerle saniyede 10 metrenin üzerinde bir hızda hareket etme kabiliyetine sahip. Bunlara ilave olarak, yüksek hızlı asansörler 660 metre yükseklikteki seyir terasına ulaşabilecek. Bu da dünyada bir asansörün ulaştığı en yüksek nokta olma özelliğine sahip.”


Hammoud sözlerine şöyle devam etti: “Ayrıca, geleneksel halatların ağırlığının üçte bir ağırlığa sahip KONE UltraRope teknolojisinin kullanımı sayesinde, normal makineleri kullanarak Çift Kabinli asansör montajı gerçekleştirebileceğiz. Bu da Kingdom Tower’ın çok daha az güç tüketerek sürdürülebilirlik özelliklerini geliştirmede büyük avantaj sağlayacak.”


KONE’nin Büyük Projelerden sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Sascha Brozek ise proje ile ilgili olarak şunları söyledi: “Suudi Arabistan Krallığı’nın gururu olacak bu olağanüstü simgenin inşa edilmesiyle kıracağımız diğer birçok sektörel rekorlara iki yeni ilki ilave edecek olan bu projede KONE olarak yer almaktan büyük gurur duyuyoruz. Kingdom Tower şantiyesindeki çalışmalarımızın sorunsuz bir şekilde başlamasından ve kulenin ana yapısının inşasıyla birlikte montaj faaliyetlerimize başlamaktan çok büyük heyecan duyuyoruz. Şüphesiz ki, Kingdom Tower projesi sektörün limitlerini yeni yüksekliklere ulaştıracak ve biz de bu yolculuğun ayrılmaz bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz”.



Geri Dön