23 / 04 / 2024

KONTİMDER'den inşaat sektörüne KDV indirimi önerisi!

KONTİMDER'den inşaat sektörüne KDV indirimi önerisi!

İnşaat sektöründe kalıcı olarak KDV indirimine gidilmesinin birçok avantajı getireceğini söyleyen KONTİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Başaran, sektöre yönelik açıklamalar yaptı.



Konya Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği (KONTİMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Başaran inşaat malzemeleri ve yapı sektöründe KDV oranının kalıcı olarak indirilmesiyle ilgili açıklama yaptı.


Başaran, yapı sektöründe kalıcı olarak indirime gidilmesi halinde bu adımının beraberinde birçok avantajları da getireceğini söyledi.


KDV oranının kalıcı olarak indirilmesi halinde; konut maliyetleri azalacağını, tüketicilerin daha ucuza konut sahibi olabileceğini ifade eden Başaran, "Sektörün daha da hareketleneceği, kayıt dışının azalacağı ve bugün toplanandan daha çok verginin ülkemiz kasasına gireceğini öngörüyoruz" dedi.


Başaran, inşaat sektörünün lokomotif sektör olduğuna vurgu yaparak sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Devletimizi idare edenlerin her buhranın ardından inşaat sektörünü teşvik edecek uygulamaları yürürlüğe koymasını boşa değildir. Daha da önemlisi inşaat sektörü bu güne kadar yürürlüğe konulan teşviklerin tamamına çok hızlı ve olumlu tepkiler vermek suretiyle hem sektör hem de ülke ekonomisine pozitif katkı sağlamıştır" 


Dünya 



Geri Dön