26 / 04 / 2024

KONTİMDER

KONTİMDER

İnşaat sektöründe kalıcı olarak KDV indirimine gidilmesinin birçok avantajı getireceğini söyleyen KONTİMDER Yönetim Kurulu Başkanı Başaran, sektöre yönelik açıklamalar yaptı.

Yapı malzemelerinde KDV yüzde 8'e düşürülsün!

KONTİMDER Başkanı Osman Başcan ve derneğin üyeleri, inşaat malzemeleri sektörünün sorunlarını DÜNYA Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ’a anlattılar.

KONTİMDER, Confair 2016 Fuarı'nda!

Konya Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği (KONTİMDER) Tahran’da bu yıl 16’ıncısı düzenlenen Confair 2016 Uluslararası Yapı ve İnşaat Fuarı’na katıldı.

KONTİMDER'in yeni yönetim kurulu belirlendi!

KONYA Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneğrnin (KONTİMDER) ilk Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda divan başkanlığını MÜSİAD 5. Dönem Şube Başkanı Aslan Korkmaz, divan yazmanlığını Alper İnan ve Emre Olgun üstlendi.

KONTİMDER 130 üyeye ulaştı!

Konya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü heyeti , Konya Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği’ne (KONTİMDER) hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

İnşaat sektörü o ilde durma noktasına geldi!

Başta çimento ve demir olmak üzere inşaat maliyetlerinin ana kalemlerinde meydana gelen fiyat artışları uzun süredir sorunlarla boğuşan inşaat sektörünü durma noktasına getirdi. DİMDER Başkanı Elaldı, “Önümüzdeki yıllarının çok ciddi sıkıntılardan geçeceğini biliyoruz” dedi.

Kach Mühendislik İnşaat Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kach Mühendislik İnşaat Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi Üsküdar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Ali Hamza Kont tarafından kuruldu.

Yeni Kont Emlak Danışmanlığı İnşaat Reklam Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Yeni Kont Emlak Danışmanlığı İnşaat Reklam Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Serhat Ulusoy tarafından kuruldu.

Ziraat Bankası kaç TL konut kredisi veriyor? 0.99 konut kredisi hangi banka veriyor?

Kont kredisi vatandaşların şu aralar gündeminde yer alan konulardan biridir. Bankaların ne kadar konut kredisi verildiği merak ediliyor. Özellikle devlet bankalarının. İşte merak edilen o detaylar!

TOKİ Ordu projesi için düğmeye bastı! Tam 114 konutluk yeni proje müjdesi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Kont İdaresi Başkanlığı Ordu projesinin ihalesini yarın saat 14:30'da gerçekleştirecek.

TOKİ sosyal kont projesi detayları! TOKİ 81 ilde yeni sosyal konut projesi şartları nelerdir?

TOKİ sosyal konut projesi detayları vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İşte TOKİ sosyal konut projelerine dair detaylar!

Anrast Mühendislik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Anrast Mühendislik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Üsküdar'da Ali Hamza Kont ve Nejdet Kont ortaklığında kuruldu.

İklim değişikliğiyle mücadelede en büyük rol binaların!

VERİMDER Dernek Başkanı Çağdaş Korkmaz iklim değişikliğiyle mücadelede en büyük rolün binaların olduğuna dikkat çekti.

Konutlarda enerji tasarrufu için nelere dikkat edilmeli?

Konutlarda tüketilen enerji, sanayideki tüketimi solladı. VERİMDER İcra Kurulu Başkanı Emre Alkin, Türkiye'deki 20 milyon hanenin yüzde 80'inden fazlasının enerjiyi verimli kullanamadığını vurguladı.

Türkiye'de binaların yüzde 80'inde zafiyet var!

VERİMDER Başkanı Çağdaş Korkmaz ve VERİMDER İcra Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emre Alkin binalarda enerji verimliliğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çağdaş Korkmaz, Türkiye'deki binaların yüzde 80'ninde zafiyet olduğunu dile getirdi.

Malatya kentsel dönüşümde örnek gösteriliyor!

Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER), enerji tasarrufu ve ısı yalıtımı seferberliği için Malatya'da düzenlenen seminer dahilinde kentte hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmaları ele alındı.

Binalara neden yalıtım yapılmalı?

Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER), enerji tasarrufu ve ısı yalıtımı seferberliği konusuna ilişkin kamuoyunda bilgi oluşturmak, farkındalık yaratmak için düzenlediği Anadolu Buluşmaları'nın 19. Adana'da yapıldı.

Kalem İnşaatçılık Turizm Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kalem İnşaatçılık Turizm Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 180 bin TL sermaye bedeli ile Halit Kont, İbrahim Zırıh ve Mustafa Zırıh ortaklığında kuruldu.

KONTİMDER Haberi

KONTİMDER

Konya Tesisat ve İnşaat Malzemecileri Derneği (KONTİMDER) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Başaran inşaat malzemeleri ve yapı sektöründe KDV oranının kalıcı olarak indirilmesiyle ilgili açıklama yaptı.


Başaran, yapı sektöründe kalıcı olarak indirime gidilmesi halinde bu adımının beraberinde birçok avantajları da getireceğini söyledi.


KDV oranının kalıcı olarak indirilmesi halinde; konut maliyetleri azalacağını, tüketicilerin daha ucuza konut sahibi olabileceğini ifade eden Başaran, "Sektörün daha da hareketleneceği, kayıt dışının azalacağı ve bugün toplanandan daha çok verginin ülkemiz kasasına gireceğini öngörüyoruz" dedi.


Başaran, inşaat sektörünün lokomotif sektör olduğuna vurgu yaparak sözlerini şu şekilde sürdürdü; "Devletimizi idare edenlerin her buhranın ardından inşaat sektörünü teşvik edecek uygulamaları yürürlüğe koymasını boşa değildir. Daha da önemlisi inşaat sektörü bu güne kadar yürürlüğe konulan teşviklerin tamamına çok hızlı ve olumlu tepkiler vermek...