19 / 03 / 2024

Konut alana vatandaşlık cepte!

Konut alana vatandaşlık cepte!

Yabancılara konut satışı ilk çeyrekte 9 bin 618 adede ulaştı. Konut satın alımıyla vatandaşlık elde edebilen yabancı yatırımcıların konut satın alımı yüzde 80 artış gösterdi.



Yeni yıla hızlı başlayan, Şubat ve Mart aylarında da bunu sürdüren yabancılara konut satışı, ilk üç ayda 9 bin 618 adede ulaştı. Geçen yılın Ocak-Mart döneminde 5 bin 298 adet konut yabancıya satıldı.Bu satış yüzde 81,5’lik artışa işaret etti. 

Karar Gazetesi'nin haberine göre; bu yılın Mart ayında yabancılara konut satışı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 71,3 artış gösterdi.Satışlar, bin 827’den 3 bin 129’a yükseldi. Böylelikle, yabancılara konut satışında tarihin en iyi ilk çeyrek ve Mart ayı rakamları görüldü. Geçtiğimiz yılın eylül ayında Türk vatandaşlığına geçmek için 1 milyon dolarlık gayrimenkul alım şartının 250 bin dolara düşürülmesi, satışların artmasında etkili oldu.

Ortadoğulu iş adamlarından konut alımına yüksep talep

Ortadoğulu iş adamlarının yüksek talep gösterdiği bu uygulama ile ev alan yatırımcılar Türk vatandaşlığı alma hakkı elde etti. Eskiden 10 aya yakın bir süre alan vatandaşlık işlemleri şimdilerde 2,5 ayın altında tamamlanıyor. Bu durum da yabancı yatırımcı için bulunmaz bir fırsat oldu. Türkiye’de konut sahibi yabancıların uyrukları dikkate alındığında ise Iraklılar ilk sıralarda. Geçen yılın Mart ayında 348 konut satın alan Iraklılar, bu yılın Mart ayında 548 konutun sahibi oldu. Iraklıları, 334 konutla İranlılar, 189 konutla Suudiler, 156 konutla Ruslar ve 150 konutla Afganlar takip etti. Mart ayında geçen yılın aynı ayına kıyasla konut satışlarının en fazla arttığı ülke yüzde 500 ile İsrail olurken, bu ülkeyi yüzde 457 ile Filistin ve yüzde 446 ile Cezayir izledi.
 


Geri Dön