25 / 04 / 2024

Konut alırken bunlara dikkat!

Konut alırken bunlara dikkat!

Son dönemlerde bankaların faiz indirimi konut satışlarını arttırdı. Peki konut alırken nelere dikkat etmeliyiz?  İşte uzmanından konut alırken dikkat edilmesi gerekenler...



Bankaların faiz oranlarının düşmesi gayrimenkul sektörünü hareketli. Bir çok banka tarafından yapılan kampanyalarla birlikte ev sahibi olmak için doğru bir zaman. Peki konut alırken nelere dikkat edilmeli?

TRT Haber'den Emre Yüncü'nün haberine göre; ev alırken en dikkat edilmesi gereken noktalardan biri yapı ve iskan ruhsatının olup olmadığı ayrıca ev satın alırken uzmanlardan yardım alınmalı zira bir çok satıcı konutunu piyasa değerinin çok üzerinde satışa sunmakta.

Dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili açıklamalarda bulunan Emlak Danışmanı Oğuz Temir, "İskan belgesi yapı ruhsatı var mıdır bunu da bağlı bulunduğu ilgili belediyelerden temin edilebilir. Zemin etüt önemli deprem ülkesiyiz bunlara dikkat edilmeli bunu belediyeden öğrenebilir forze kazık kullanılıyor ne kadar kullanıldı buna dikkat edilmeli. Taşıyıcı ana kolonlar zarar verilmeden yapılan binaların altında dükkan olabilir. Taşıyıcı ve ana sütunlara dikkat etmek gerekiyor." dedi.

Konut alımında zemin etüdüne dikkat edilmesi gerekiyor. Ayrıca konutun bulunduğu konumdaki diğer binaların kaçak olup olmadığı da sorgulanmalı.

Eğer alacağınız bina sağlam inşa edilmişse konutun altında dükkan olmasında bir sakınca bulunmuyor.

Konut alımlarında çevredeki tüm binaların projelerine uygun olarak inşa edilip edilmediği de büyük önem arz ediyor.

Kira sözleşmesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir?

 


Geri Dön