23 / 04 / 2024

Konut almak için doğru zaman mı?

Konut almak için doğru zaman mı?

Devam eden inşaatlarda maliyet artışlarının projelere henüz yansımadığını belirten MESA Genel Müdürü Mert Boysanoğlu, şu an konut almanın tam zamanı olduğunu söyledi.



Gayrimenkul sektöründe 50'nci yılını kutlayan ve bugüne kadar yaklaşık 100 bin konut üreten MESA, yeni projesi Beykoz Çubuklu 28'i görücüye çıkardı.

MESA Çubuklu 28'in lansmanında konuşan MESA Genel Müdürü Mert Boysanoğlu, sektörle ilgili bazı açıklamalar yaptı.  

Türkiye'de konut balonu yok

Türkiye'de konut balonu olmadığını söyleyen Mert Boysanoğlu, "Ülkede hanedeki birey sayısı her geçen gün azalıyor, bu da yeni konut ihtiyaçları doğuruyor. Her yıl yaklaşık olarak 600 bin kadar konut ihtiyacı var. Biz aslında konuta aç olan kesim için konut üretemiyoruz. Üretmediğimiz sürece de bu tür sorunlarla hep karşılaşmaya devam edeceğiz" dedi.

Konut almak için doğru zaman mı?

Yüksek faizlerin konut alımını daha da zorlaştırdığını söyleyen Mert Boysanoğlu, şu an konut almanın tam zamanı olduğunu belirtti. Devam eden inşaatlarda maliyet artışlarının projelere henüz yansımadığını söyleyen Boysanoğlu, bu fiyat artışlarının projelere yansıdığı zaman fiyatların artacağını kaydetti.

Arsa fiyatları düşecek


Arz talep dengesi azaldıkça arsa fiyatlarının düşeceğini düşündüğünü söyleyen Mert Boysanıoğlu sektördeki oyuncu çokluğundan yakındı. 50 bin TL'ye bile bir inşaat şirketi kurulabileceğini söyleyen Boysanoğlu, sektördeki zayıf oyuncuların birer birer oyun dışı kalacağını belirtti.

İnşaatta artık sat-yap devri bitti yap-sat devri başladı diyen Boysanoğlu devletin de bu konuya el atacağını düşündüklerini sözlerine ekledi.
 

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön