24 / 04 / 2024

Konut almak için doğru zaman mı?  

Konut almak için doğru zaman mı?  

Yaklaşık sekiz aydır bankalar konut kredisi faiz oranlarında çeşitli fırsatlar sunuyor. Şimdi ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasıyla konut kredisi peşinat oranı yüzde 10'a çekildi. Peki bu şartlarda ev almak doğru mu? Konut almak için doğru zaman mı?



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde düzenlenen 'Koronavirüsle Mücadele Eş Güdüm Toplantısı'nda ekonomiye ilişkin, 19 maddeden oluşan tedbir paketini açıklamıştı. 

Açıklanan ekonomik pakette, ev almak isteyenler için müjdeli bir çözüme de yer verildi. Konut kredisi kullanacakların önündeki en büyük engel olan kredi sınırı problemi, ekonomik paketle birlikte değişti. 

Yüzde 10 peşinat yeterli

Peşinat indiriminden önce ev almak isteyenler bankaya yaptıkları kredi başvurusunda almak istedikleri ev için ekspertizin belirlediği ev değerinin ancak yüzde 80’i kadar kredi çekebiliyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan koronavirüse karşı ekonomik paket ile bu oran yüzde 90'a kadar çıkabilecek. Böylece vatandaşların elinde yüzde 10 peşinat olması konut kredisi kullanmak için yeterli hale geldi. 

40 bin TL peşinat yeterli

Yeni düzenleme kapsamında 400 bin liralık bir ev almak isteyenlerin 40 bin TL'lik peşinatı varsa, yüzde 90'e karşılık gelen kalan 360 bin TL için kredi çekilebiliyor.

Hayallerindeki eve yüzde 10 peşinatla sahip olmak isteyen birçok vatandaş şimdiden ev aramaya başladı. Peşinat indirimini duyanlar, bankalara koştu. Peki bankaların sunduğu fırsatlar kapsamında güncel konut kredisi faiz oranları ne kadar?

ZİRAAT BANKASI

Konut: 0.94 (Ziraat Bankası sıfır konut kredisi faiz oranı 0.79 olarak belirlenmiştir.)

VAKIFBANK

Konut: 1.05 (Vakıfbank sıfır konut kredisi faiz oranı 0.79 olarak belirlenmiştir.)

HALKBANK

Konut: 0.94 (Halkbank sıfır konut kredisi faiz oranı 0.79 olarak belirlenmiştir.)

DENİZBANK

Konut: 1.69

GARANTİ BANKASI

Konut: 0.99

ING BANK

Konut: 0.94

QNB FİNANSBANK

Konut: 1.23

TEB

Konut kredisi: 0.97

YAPI KREDİ

Konut: 1.09

İŞ BANKASI

Konut: 0.95

AKBANK

Konut: 0.97

Peki ev almak için doğru zaman mı?

Konut kredisi faiz oranlarında 2020'nin başından beri düşüş yaşanmakta. Koronavirüs salgını kapsamında çıkarılan ekonomik paketteki peşinat indirimi de göz önünde bulundurulduğunda ev almak için doğru zaman olduğu belirtiliyor. 

Aynı zamanda konut fiyatlarının ilerleyen günlerde artacağı da öngörülüyor.

300 bin TL'lik ev için 30 bin TL peşinat yetiyor!

Konut almak için neden doğru zaman?

Konut almak için en doğru zaman!

 


Geri Dön