27 / 04 / 2024

Konut almak için en doğru zaman!

Konut almak için en doğru zaman!

Tüm dünyayı etkisi altına alan Corona virüsünün yarattığı ekonomik etkisiyle beraber hükümetin açıkladığı ekonomik pakette ev almak isteyenler için sevindirici müjdeler verildi. Uzmanlar konut almak için en doğru zaman olduğunu söylüyor.



Konut kredisi kullanarak hayalindeki eve sahip olmak isteyenlerin önündeki en büyük engel yasalarca belirlenmiş olan yüzde 20’lk peşin ödeme kısmıydı. Bu husus kişilerin belirli bir birikim yaptıktan sonra ev sahibi olmalarını teşvik ediyordu. Fakat günümüzün ekonomik şartlarında brkm oldukça zor olduğundan pek çok kişi yüzde 20 oranında olan bu peşinata sahip olamadığı için ev alma hayalini erteliyoruz. Ev almak isteyen bireyler bankaya yaptıkları kredi başvurusunda almak istedikler ev çn ekspertzn belrledğ ev değerini ancak yüzde 80’ kadar kredi çekebiliyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından naçıklanan Corona virüsü önlem paketinde bu konu ile ilgili yeni düzenleme yüzler güldürdü.

Kredi Oranı Yüzde 90’a Çıktı

Açıklanan bu yen Corona önlem paketinde konut sektörünü canlandırmak ve ev almak isteyenlerin önünü daha da açmak amacıyla bankaların konut kredisi karşılama oranları yüzde 80’den yüzde 90’a çıkarıldı. Bu sayede artık vatandaşlar sadece yüzde 10 peşinatla hayalindeki konuta sahip olabilecekler.

Kredi Pazarı'nda yer alan habere göre, üstelik merkez bankasının 100 baz puanlık sürpriz faz ndrm ile birlikte önümüzdek günlerde konut kredisi faiz oranının yüzde 0,90 seviyesinde altına düşecek ifade ediyor. Böyle bir ortamda konut uzmanları ev almak için en doğru zamanın olacağını öngörüyor.

Konut fiyatlarında son durum ne? 10 soruda tüm detaylarıyla!

Konut kredisi faiz oranları düşecek mi Mart 2020?


Geri Dön