18 / 04 / 2024

Konut almak için şimdi doğru zaman!

Konut almak için şimdi doğru zaman!

Kamu bankalarının Haziran'da konut kredisi faiz oranlarını düşürmesiyle birlikte konuta olan talep arttı. Konuttaki talep artışı fiyat artışını da beraberinde getirdi. Peki konut almak için şimdi doğru zaman mı?



Haziran ayı başında kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarını 0,64’e düşürmesiyle konut satışları patladı. Geçtiğimiz hafta kamu bankalarının az da olsa arttırdığı faiz oranlarıyla ve konut satışları sonrasında artan fiyatlarla birlikte, konutlar satılmayınca fiyatlarında kademeli bir şekilde düştüğü de görüldü. 

Konut satışlarında öyle bir Haziran-Temmuz yaşadık ki, neredeyse kapanın elinde kaldı. Hiç aklında konut almak olmayan vatandaşlar bile “Nasıl olsa bir yıl ödeme yok” deyip ev aldı.

Kocaeli Denge'den Murat Hamzaoğlu'nun haberine göre; şimdilerde hem alıcıların hem de satıcıların az da olsa artan konut faiz oranlarıyla biraz sakinleştikleri görülüyor. 

“KALAN SAĞLAR BİZİMDİR” 

Konut satışları "stabil" hale gelmek üzere. Yıllardır yaşadığımız satış oranları geri dönecek. Gerçekten sadece fırsat bu fırsat deyip konut alanlar değil, gerçekten ihtiyacı olan, konuttu yatırım aracı olarak gören ve gerçek değeriyle alım ve satım yapılan sürece girilmek üzere. 

FİYATLARIN DÜŞMESİNİ BEKLEMEYİN 

Konut fiyatları artık düşmeyecek. Bırakın düşmesini, artan inşaat maliyetleri sebebiyle fiyatlarıdaki artışın, mevcut artışın da üzerinde yaşanacağı öngörülüyor. 

HALA ALIM ZAMANI 

Konut almayı düşünen vatandaşlar için fırsat hala devam ediyor. Yalnızca konut tercihi düşünülerek yapılmalı. 'Ne için ev alayım?' sorusunu kendinize sorun. Hatta, bu soruya uzmanlarla yanıt arayın. O zaman çok daha sağlıklı bir karar alır ve pişman olmazsınız. Önemli olan doğru fiyata, ihtiyaç olan konutun satın alınması. 

İkinci el konut fiyatları hangi ilde ne kadar oldu?

Ev alacaklar dikkat! Konut fiyatları ne olacak?


Geri Dön