24 / 04 / 2024

Musa Aykaç: Konut almak için en doğru zaman bu zaman!

Musa Aykaç: Konut almak için en doğru zaman bu zaman!

Konut almak için en doğru zaman olduğuna dikkat çeken Nurol GYO Genel Müdürü Musa Aykaç, önümüzdeki 2-3 yılda konut fiyatları artacak. 5-10 kuruşun hesabını yaparken 10-20 bin TL'lik artışa kurban olmayın dedi...



Konut almak için çok doğru bir zaman olduğuna dikkat çeken Nurol GYO Genel Müdürü Musa Aykaç, 2-3 yıl sonra bu fiyatlara konut bulunamayacağını söyledi. Kredi faizlerinin daha da düşmesini beklemenin büyük bir hata olacağına dikkat çeken Aykaç, 3-5 TL'nin hesabını yaparken 10-20 bin TL'lik artışa kurban olmayın dedi. 


Faiz oranları daha da düşer mi diye beklemeyin

Aykaç; "Konut almak için en doğru zaman diyebiliriz. Kredi faizlerinin 0,70'ten 0,69'a ya da 68'e düşmesini beklemesinler, çünkü hem ekonominin dinamikleşmesinden hem de  sektörün gelişiminden dolayı gayrimenkul fiyatlarında bir artış olacak. Yani 3-5 TL'nin peşinde koşarken 10-20 bin TL'lik artışa kurban olmasınlar. Hem kredi oranları hem de zamansal olarak konut almak için ideal zamanlardan biri. 2-3 yıl sonra konut fiyatları çok daha yukarılarda olacak" diye konuştu. 


Satışlar arttı

Kredi faiz oranlarının 0,70'in altına düşmesi ile konut satışlarında da artış olduğunu vurgulayan Aykaç, "İnşaat sektöründe 2013 yılının ilk 5 ayı gayet olumlu geçti. Satışlar arttı. Satışların artmasını destekleyen bir çok gelişme oldu tabii. Örneğin kredi faizlerinin 0,70'in altına düşmesi gibi. Yine Türkiye ekonomisinin giderek kendini daha güçlü bir yapıya büründürüyor olması da önemli bir etken. Kredi kuruluşlarının not artırmasına paralel olarak Türkiye'ye olan ilgide büyük bir artış oldu. Bu da her sektöre olduğu gibi muhakkak gayrimenkul sektörüne de yansıyacaktır. Gayrimenkul sektörünü büyüme sürecine yeni başlıyor olarak nitelendirsek de önümüzdeki 10 yıl gayrimenkul sektörü için çok dinamik bir 10 yıl olacak" ifadesinde bulundu.


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön