25 / 04 / 2024

Konut fiyatları için ‘ikinci tur sonrası’ uyarısı geldi!

Konut fiyatları için ‘ikinci tur sonrası’ uyarısı geldi!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkan Yardımcısı Mustafa Koçak, eğer 2. tura kalan cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra güven ortamı yaratılmazsa, emlak piyasasının daha da çıkmaza gireceği konusunda önemli açıklamalar yaptı.



Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkan Yardımcısı Mustafa Koçak yaptığı açıklamada eğer 2. tura kalan cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra bir güven ortamı yaratılmazsa, emlak piyasasının daha da çıkmaza gireceğini belirterek, önemli açıklamalar yaptı.

Konut fiyatları için ‘ikinci tur sonrası’ uyarısı geldi!

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Koçak, “Son 1,5-2 sene içinde konut fiyatlarında ciddi bir artış söz konusu oldu. Alım gücü düştü, kredi faizleri yükseldi ve insanlar ev alamamaya başladılar. Ev almak artık adeta hayal oldu. Çünkü bugün itibarıyla bankalar kredileri de kredi musluklarını da tamamen kapattı. Seçimlerden sonra eğer bir güven ortamı yaratılmazsa, piyasanın daha da çıkmaza gireceğini düşünüyorum” diye konuştu.

Yaptığı açıklamada “Fiyat artış hızında düşüş bekliyorum” diye konuşan  Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkan Yardımcısı Dr. Mustafa Koçak, “Fakat fiyatlarda düşüş önümüzdeki dönemde de gerçekleşmeyecek. Bu tabii nereye kadar gidecek, önümüzde göreceğiz” dedi.


Geri Dön