25 / 04 / 2024

Konut fiyatları yükselir mi?

Konut fiyatları yükselir mi?

En çok merak edilen konulardan biri olan “Konut fiyatları yükselir mi” sorusuna GYODER Başkanı Aziz Torun’dan yanıt geldi. Torun, fiyatlarda bir artış beklemediğini aksine talepteki azalmaya bağlı olarak fiyatların düşebileceğini söyledi…



2013 yılını geride bırakmaya son 1,5 ay kala en çok merak edilen konulardan biri de konut fiyatları ne olur? 2014 yılında konut fiyatları düşer mi yükselir mi? sorusunu Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Aziz Torun’a sorduk. 


 Konut fiyatları yükselir mi?


Rekabet olursa fiyatlar artmaz

Konut fiyatını belirleyen en önemli unsurun arz-talep dengesi olduğuna dikkat çeken Aziz Torun, rekabet artarsa konut fiyatları da artar dedi. Fiyatın arz ve talebin kesiştiği yerde oluştuğuna dikkat çeken Torun, “Rekabet olursa konut fiyatları artmaz. Maliyetlere paralel olarak artış görülebilir. Yapılan projelerde arsa değerinden dolayı bir KDV gündemdeyse o zaman elbette ki o projenin fiyatı artmış olacak” dedi. 


Şişkinlik yok

Şu anda konut fiyatlarında bir şişkinliğin olmadığının altını çizen GYODER Başkanı Aziz Torun, “Mevcut konut fiyatlarında bir şişkinlik yok. Sektör çok düşük kar marjları ile çalışıyor. Yüzde 10-15 kar marjları ile konut üretiyorlar” dedi. 


Fiyatlar düşebilir

2014 yılında da konut fiyatlarında bir artış beklemediğini belirten Torun, “Fiyat arz ve talebin kesiştiği yerde olur. Talep yüksekse fiyat yükselir, talep yoksa fiyat düşer. Şu anda talebin hızla artacağı bir durum yok. Çünkü insanlar krediyle konut alıyorlar ve faiz oranları da yükseliyor. Tam tersi arz artarak devam ediyor. Bundan dolayı fiyatlar düşebilir de” diye konuştu


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com




Geri Dön