28 / 03 / 2024

Konut hesabı ile evlenen çiftlere 50 bin TL destek!

Konut hesabı ile evlenen çiftlere 50 bin TL destek!

'Konut Hesabı ve Devlet Katkısı' uygulaması, yapılan son düzenlemeyle daha da cazip hale geliyor. 5 yıl boyunca 80 bin lira biriktiren ev alırken, devlet de 25 bin lira karşılıksız para verecek. Çiftler bu uygulamadan ayrı ayrı faydalanarak, 25'er bin lira alabilecek....



Evlilik hayali kuranlara devlet kolaylık sağlıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca ailelerin ev sahibi olabilmesi için Mayıs 2016'da başlatılan 'Konut Hesabı ve Devlet Katkısı' uygulaması, yapılan son düzenlemeyle daha da cazip hale geliyor. 

AYRI AYRI YARARLANILIYOR 

Güneş'te yer alan habere göre; Konut alacak gençlere devlet katkısında üst limit 25 bin TL'ye çıkarıldı. Böylece 5 yıl boyunca 80 bin TL biriktiren ev alırken, devlet de 25 bin TL karşılıksız para verecek. Bu düzenlemeden çiftler ayrı ayrı faydalanarak, 25'er bin TL alabilecek. 'Konut Hesabı ve Devlet Katkısı' uygulamasında sistemde en az 3 yıl kalma şartı bulunuyor. 

BAŞVURURKEN BUNLARA DiKKAT

Banka hesabının 24 yaşını doldurmadan açılması gerekiyor. Ödemelerin 3 defadan fazla aksatılmaması şart. Devlet katkısı hesabında, birikim esas alınıyor. Devlet katkısı alabilmek için evlilik tarihinden itibaren 6 ay içinde belgelerle bankaya başvurmak gerekiyor.

- Çeyiz hesabında aylık ödeme alt sınırı 155, üst sınır 1.552 TL. 

- Konut hesabında aylık ödeme alt sınırı 388, üst sınır 3 bin 881 TL. 

- Konutta katılımcı, hesabın açılış tarihinde azami 46 bin 579 TL 23 kuruş yatırabilecek. 

Konut hesabı ile evlenen çiftlere 50 bin TL destek!


Geri Dön