25 / 04 / 2024

konut hesabı şartları

konut hesabı şartları

'Konut Hesabı ve Devlet Katkısı' uygulaması, yapılan son düzenlemeyle daha da cazip hale geliyor. 5 yıl boyunca 80 bin lira biriktiren ev alırken, devlet de 25 bin lira karşılıksız para verecek. Çiftler bu uygulamadan ayrı ayrı faydalanarak, 25'er bin lira alabilecek....

Ev sahibi olmak isteyen gençlere müjde!

2019'da gençler için iki büyük müjde daha geldi. Konut ve çeyiz hesabında birikimler yüzde 23.73’lük yeniden değerleme oranı kadar yükseltildi. 

Konut ve çeyiz hesabına rekor başvuru!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu yıl içerisinde yapılan kanun değişikliği ile azami devlet katkısı miktarını konut hesabında 15 bin TL’den 20 bin TL’ye, çeyiz hesabı uygulamasında ise 5 bin TL’den 7 bin 500 TL’ye çıkardı. 

Evlenene 40 bin lira devlet desteği!

Evlenenlere ve ilk evini alanlara devlet destek sağlayacak. Hesap açtıranlar, çeyiz için 5 bin, konut için de 15 bin lira katkı alabilecek. Çiftler böylece 40 bin liraya varan devlet desteğine kavuşacak.

İkinci evi alana konut hesabı yok!

Devlet destekli konut hesabı açılması ve işletilmesi ile devlet katkısına ilişkin esaslarda değişikliğe gidildi.

0.69 konut kredisi şartları neler? Kentsel dönüşüm kredisi 2024 kimlere verilecek? Emekliye ekstra indirim müjdesi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm için 180 ay vade, yüzde 0.69 oranında faiz oranıyla verilecek kredinin detaylarını açıkladı. Peki 0.69 konut kredisi şartları neler? Kentsel dönüşüm kredisi 2024 kimlere verilecek?

Devlet destekli konut hesabı nasıl açılır? Konut kredisi onaylandıktan sonra ne yapılması gerekiyor?

Devlet destekli konut hesabına dair pek çok soru sormaktadır. Onlardan biri de Devlet destekli konut hesabı nasıl açılır? Olmaktadır. İşte bu konuya dair detaylar!

0.69 konut kredisi veren bankalar hangileridir? 0.69 konut kredisi şartları 2023 nelerdir?

0.69 konut kredisi gündemde yer alan konulardan biridir. Özellikle 0.69 konut kredisinin şartları vatandaşlar tarafından sıkça araştırılmaktadır. İşte detaylar!

0,69 faizli konut kredisi kimlere verilecek? Şartlar peş peşe duyuruldu! Ev alacaklar hemen bakın!

0,69 konut kredisi şartları ev almak isteyen milyonlarca vatandaşın gündeminde yer alıyor. 0,69 faizli konut kredisi kimlere verilecek? Şartlar peş peşe duyuruldu! Ev alacaklar hemen bakın!

Orta gelir konut kampanyası ne zaman başlayacak? Orta gelir konut projesi şartları nelerdir?

Orta gelir konut kampanyası gündemde yer alan konulardan biridir. Konut sahibi olmak isteyenler merakla orta gelir konut kampanyası şartlarını araştırıyor.

Ev alacaklara yüzde 1’in altında düşük kredi faizi! Orta gelirliye konut kampanyası şartları belli oluyor!

Ev alacaklara yüzde 1’in altında düşük kredi faizi için düğmeye basıldı. Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen orta gelirliye konut kampanyası şartları bugün belli oluyor...

TOKİ Ankara sosyal konut (ucuz konut) projesinin detayları belli oldu! TOKİ Ankara 2022 başvuru şartları neler? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından detayları açıklanan TOKİ 'İlk evim', 'ilk iş yerim' sosyal konut projesinin detayları resmen netleşti. Peki TOKİ Ankara sosyal konut (ucuz konut) projesinin şartları neler? TOKİ Ankara sosyal konut projesindeki evlerin fiyatları ne kadar? 

Ayda 1.500 lira ödeyerek ev sahibi olun! Beklenen TOKİ 81 il konut projesi şartları neler? Elinizi çabuk tutun

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesi” ile duyurduğu TOKİ ihaleleri başlamak üzere. Peki TOKİ aracılığı ile ev sahibi olmak için şartlar neler? Aylık ne kadar ücret ile ev sahibi olabilirsiniz? İşte detaylar…

0.99 konut kredisi şartları nedir? 0.99 konut kredisi başvuruları başladı mı?

Düşük faizli konut kredisi paketinin açıklanmasının ardından gözler başvuruların başlayacağı tarihe çevrildi. Peki, 0.99 konut kredisi şartları nedir? 0.99 konut kredisi başvuruları başladı mı? İşte tüm merak edilenler...

Ucuz konut kredisinde son dakika gelişmesi! 0.89 ve 0.99 faizli konut kredisi şartları neler?

Ucuz konut kredisinde son dakika gelişmesi yaşandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Twitter hesabından Konut Finansman Projesi'nin ayrıntılarıyla ilgili açıklama yapıldı. Peki 0.89 ve 0.99 faizli konut kredisi şartları neler? İşte ayrıntılar...

0,99 faizli konut kredisi başvuruları başladı mı? İşte düşük faizli kredinin tüm detayları!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısının ardından müjdesini verdiği düşük faizli konut kredisinin detayları merak ediliyor. Peki, 0,99 faizli konut kredisi başvuruları başladı mı? Konut kredisi şartları ne? İşte tüm merak edilenler...

0,89 ve 0,99 faizli konut kredisinin şartları belli oldu! Peki kim, nasıl faydalanabilecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde kabine toplantısının ardından müjdesini verdiği yeni konut kredisinin kullandırımına ilişkin merakla beklenen detayları belli oldu. Peki kim, nasıl faydalanabilecek? İşte tüm detaylar...

Konut hesabına yeni düzenleme geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onay verilen "2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı" Resmi Gazete'de yayımlandı. Programda konut hesabının revize edilerek daha cazip hale getirilmesine de yer verildi.

konut hesabı şartları Haberi

konut hesabı şartları

Evlilik hayali kuranlara devlet kolaylık sağlıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca ailelerin ev sahibi olabilmesi için Mayıs 2016'da başlatılan 'Konut Hesabı ve Devlet Katkısı' uygulaması, yapılan son düzenlemeyle daha da cazip hale geliyor. 

AYRI AYRI YARARLANILIYOR 

Güneş'te yer alan habere göre; Konut alacak gençlere devlet katkısında üst limit 25 bin TL'ye çıkarıldı. Böylece 5 yıl boyunca 80 bin TL biriktiren ev alırken, devlet de 25 bin TL karşılıksız para verecek. Bu düzenlemeden çiftler ayrı ayrı faydalanarak, 25'er bin TL alabilecek. 'Konut Hesabı ve Devlet Katkısı' uygulamasında sistemde en az 3 yıl kalma şartı bulunuyor. 

BAŞVURURKEN BUNLARA DiKKAT

Banka hesabının 24 yaşını doldurmadan açılması gerekiyor. Ödemelerin 3 defadan fazla aksatılmaması şart. Devlet katkısı hesabında, birikim esas alınıyor. Devlet katkısı alabilmek için evlilik tarihinden itibaren...