23 / 04 / 2024

Konut kredi faizleri aşağı çekilecek mi?

Konut kredi faizleri aşağı çekilecek mi?

Yapı Kredi Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Erün, kredi yapılandırmalarına ve konut kredi faiz kampanyalarına ilişkin önemli açıklamalar yaptı. 



Gökhan Erün, yılbaşında CEO olarak atandığı görevinde geçen 100 günü ve bankanın geleceğine yönelik planlarını değerlendirdiği toplantıda, gazetecilerin bankacılık sektörüne ilişkin sorularını da yanıtladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Gökhan Erün, "Konut kredi faizlerinin aşağı çekilmesi kampanyasına katılacak mısınız?" sorusu üzerine, "Piyasa fiyatlarından kredi kullandıracağız. Konut kredilerinde bir payımız var. Pazar payı almak isteriz. Piyasa fiyatları daha aşağıya gelecekse bununla birlikte mevduat tarafı da aşağı gelecek. Kendi fonlamalarımız aşağı gelirse, biz de memnuniyetle aşağı getiririz. Ama şu anda aşağı gelecek şey görmüyoruz." şeklinde konuştu. 

Erün, sektörün önündeki en büyük riskin ne olduğuna ilişkin soru üzerine, "En büyük risk makrodur, iki jeopolitiktir. Onun dışında bir risk görmüyorum. Şu anda makro, bir risk oluşturmuyor. Sektörün kendisinden kaynaklı bir risk gözükmüyor." dedi. 

Gökhan Erün, İtalyan ortak UniCredit'in, Yapı Kredi'den çok memnun olduğunu ve memnun olduğu için sermaye koyduğunu, UniCredit'in konsolide karının yüzde 25-30'unun Yapı Kredi'den geldiğini dile getirdi. 

Kamu bankaları ile özel bankalar arasında kredi büyümesinde makasın açıldığına ilişkin bir soru üzerine Erün, "Bu yaklaşımın doğru olduğunu düşünmüyorum. Bence makas açılmıyor. Kredi verme hevesimiz çok, kredi verme istediğimiz var." dedi.


Geri Dön