29 / 03 / 2024

Konut kredilerinde talep azaldı mı?

Konut kredilerinde talep azaldı mı?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) anket sonuçlarına göre, bireysel kredi türlerinde, taşıt kredi taleplerinde artış görülürken, konut ve diğer bireysel kredilerde talepte azalış görüldü.




Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) bankaların 2020'nin ikinci çeyreğine ilişkin değerlendirmeleri ve üçüncü çeyreğine dair beklentilerini içeren Banka Kredileri Eğilim Anketinin sonuç ve değerlendirmesi yayımlandı

Ankete ilişkin yapılan değerlendirmeler göre 2020 yılının ikinci çeyreğinde, bankaların genel olarak işletmelere kullandırdıkları krediler ile tüm bireysel krediler için uyguladıkları standartları gevşettiği belirtildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, işletmelere verilen krediler kredi türüne göre incelendiğindeyse, yabancı para cinsinden açılan krediler dışındaki tüm işletme kredi türlerinde standartlar da gevşedi.

Anket sonuçları kredi talebi açısından incelendiğinde, senenin ikinci çeyreğinde işletmelere kullandırılan tüm kredi türlerinde talebin arttığı belirtildi. Bireysel kredi türlerinde, taşıt kredi taleplerinde artış görülürken, konut ve diğer bireysel kredilerde talepte azalış görüldü.

 

Konut kredisi faiz oranları Temmuz 2020'ye nasıl başladı?


Geri Dön