19 / 04 / 2024

Konut kredisi faiz oranları seçimden sonra da yükselecek!

Konut kredisi faiz oranları seçimden sonra da yükselecek!

İş Bankası Bireysel Krediler Bölüm Müdürü Recep Oram ise 'Konut kredisi faiz oranları seçimlerden sonra da yükselecek. Yıl sonuna doğru yüzde 1 'ler civarına gelecek beklentisi içerisindeyiz' diye konuştu...



DD Mortgage Genel Müdürü Murat Aysan, 'Daha çok küçük tutarlı kredileri, ilk evini alanları karşımızda talepte görüyoruz' dedi.
Aysan konuşmasında konut kredilerinde son 6 ayda önemli trend değişiklikleri olduğunu, kredilerde vadenin 8 yıla geldiğini ve hızlı bir şekilde yukarı doğru gittiğini söyledi.

Krizle beraber bireysel kredilerin hacminin arttığını ifade eden Aysan, 'Pahalı konut satışında aşağı doğru iniş var. İlk evini alanların oranı yüzde 60 'lara geldi. Daha çok küçük tutarlı kredileri, ilk evini alanları biz karşımızda talepte görüyoruz' dedi. Aysan, alınan kredi tutarlarının çok küçük olduğunu, faiz oranlarındaki değişikliğin alım gücünü çok etkilemediğini söyledi.

İş Bankası Bireysel Krediler Bölüm Müdürü Recep Oram ise 'Konut kredisi faiz oranları seçimlerden sonra da yükselecek. Yıl sonuna doğru yüzde 1 'ler civarına gelecek beklentisi içerisindeyiz' dedi. Garanti Mortgage Genel Müdür Yardımcısı Umur Güven de faiz oranlarındaki artışın sektörün önünü tıkayacak seviyede olmayacağını, ancak sektörün geçen seneye göre biraz daha yavaş büyüyeceğini söyledi.

AA


Geri Dön