17 / 04 / 2024

Konut kredisi faiz oranları Şubat'ta ikinci kez güncellendi!

Konut kredisi faiz oranları Şubat'ta ikinci kez güncellendi!

Konut kredisi faizlerindeki düşüş beklentisi devam ediyor. Bu anlamda hiç bir adım atmayan bankalar adeta 3 maymunu oynuyor. İşte konut kredisi faiz oranlarında son durum Şubat 2018...



Kenarda birikmiş parası olmayan çareyi konut kredisi çekmekte buluyor. Eskiden bir nebze ihtiyaçları karşılayan bankalar son zamanlarda yükselttiği faiz oranları ile ev almak isteyenlerin hayallerini suya düşürdü. Faiz oranlarındaki düşüş beklentisi devam ederken bankalardan hiç bir adım atılmadı. Geçtiğmiz yıllarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "faizler düşürülsün" çağrısına kulak veren bankalar faizleri düşürmüştü. Sektör temsilcileri ve vatandaş yine böyle bir adım atılmasını bekliyor. 

Kredi Pazarı sitesinde faiz oranları güncellendi ancak hiç bir bankada düşüş olmadı. Sektör temsilcileri de bu durumdan şikayet ederken, ev almak isteyenler bu sefer yüksek kira nedeniyle yine bankalara yöneliyor. 

Faizlerin yüksek olmasının konut satışlarına nasıl yansıyacağı merak ediliyor. 2017 yılında konut satış rekoru kırıldı ancak faizler bu şekilde yüksek devam ederse bu sene geçen yıl kırılan rekorun altına kalabilir.  

Konut kredisi faiz oranları 5 yıllıkta en düşük Albaraka Türk ile Türkiye Finans'ta. Bu iki bankanın 5 yıllık faiz oranı yüzde 1,10. 10 yıllıkta ise en düşük faizi Ziraat Bankası yüzde 1,13 olarak veriyor.

Konut kredisi faiz oranları Şubat ta ikinci kez güncellendi!

Esra Nur AÇKI/Emlakkulisi.com 


Geri Dön