19 / 04 / 2024

Konut kredisi faiz oranlarında bir artış daha!

Konut kredisi faiz oranlarında bir artış daha!

Bugün itibari ile 4 banka daha konut kredisi faiz oranı artışına gitti. AnadoluBank, DenizBank, VakıfBank ve Yapı Kredi Bankası konut kredisi faiz oranlarını yükseltti. En güncel konut kredisi faiz oranlarını Kredi Pazarı araştırdı.



7 Eylül itibari ile bankaların konut kredisi faiz oranları yeniden yükseldi. 4 bankanın daha konut kredisi faiz oranlarını artırması ile bankaların güncel konut kredisi faiz oranları ortalaması 120 ay vade için yüzde 2,33 oldu.

Bugün itibari ile AnadoluBank konut kredisi faiz oranlarını yüzde 2,25’den, yüzde 3’e yükseltti. DenizBank’ta konut kredisi faiz oranlarını yüzde 2,5’tan, yüzde 2,9’a çekti. VakıfBank konut kredisi faiz oranlarını yüzde 2,19’dan, yüzde 2,25’e arttırdı. Yapı Kredi Bankası da yüzde 2.42 olan konut kredisi faiz oranlarını yüzde 2,54’e taşıdı.

Bankaların konut kredisi faiz oranları dudak uçuklatacak seviyeye dayandı. Bankaların konut kredisi faiz oranı ortalaması yüzde 2,33 ile psikolojik seviyenin neredeyse 2,5 katına yaklaştı. Bankaların bir çoğunun konut kredisi faizleri yüzde 3 ve yüzde 3’ün üstü seviyesinde.


Geri Dön