26 / 04 / 2024

Konut kredisi faizlerinde son durum Haziran 2020!

Konut kredisi faizlerinde son durum Haziran 2020!

Kamu bankaları konut kredisinde Cumhuriyet tarihinin en düşük konut kredisi faiz oranlarını yürürlüğe koydu. Peki, Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank konut kredisi ve kredi faiz oranları ne oldu? İşte detaylar...



Koronavirüs salgını sonrası normalleşme sürecinde ekonomik olarak çabuk toparlanmayı sağlamak için Cumhuriyet tarihinin en büyük ekonomi paketlerinden biri geçen hafta hayata geçirildi.

Sabah'ta yer alan habere göre; üç kamu bankası olan Vakıfbank, Halkbank ve Ziraat Bankası kredi faiz oranları ve ödeme planlarına ilişkin sağladığı kolaylıkları kamuoyuna açıkladı. Peki, bu paketlere göre konut kredisi faiz oranı ne kadar oldu? 

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank konut kredisi ve kredi faiz oranları milyonlarca vatandaş tarafından merak ediliyor. Normalleşme sürecine ilk günlerinde üç kamu bankası kredi faiz oranlarında indirime gitti. Bu indirimler ihtiyaç kredisinden tatil, taşıt ve konut kredisi indirimine kadar geniş bir yelpazede uygulanıyor. 

KONUT KREDİLERİNDE REKOR FAİZ İNDİRİMİ

Sıfır ve ikinci el konutlar için kredi faiz oranları düştü. 0.64 ve 0.74 oranı ile 12 ay geri ödemesiz, 180 aya varan ödeme fırsatı vatandaşları sevindirdi. Kamu bankaları düşük fazli konut kredisi için başvuruları almaya başladı. 

HALKBANK, VAKIFBANK, ZİRAAT BANKASI KONUT KREDİSİ FAİZ ORANI

Kamu bankalarının yanı sıra katılım bankalarından da müjdeli haber geldi. Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım da kredi faiz oranlarında indirim yaptı.

HALKBANK FAİZ ORANLARI:

Sıfır konut kredisi faiz oranı: 0.64

İkinci el konut kredisi: 0.74

VAKIFBANK FAİZ ORANLARI:

Sıfır konut kredisi faiz oranı: 0.64

İkinci el konut kredisi: 0.74

AKBANK FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 0.92

Düşük faizli konut kredisi başvuru nasıl yapılır?

Normalleşme sürecinin konut sektörüne etkisi!

Düşük faizli konut kredisi nasıl hesaplanır?


Geri Dön